CTP: „Medicii sunt primii vinovaţi pentru Hexi Pharma!“

CTP: „Medicii sunt primii vinovaţi pentru Hexi Pharma!“

Ceea ce a făcut compania Hexi Pharma este omor în masă cu premeditare, iar primii care ar trebui să aibă remuşcări sunt cei din personalul medical, oamenii care au ştiu exact ce se întâmplă, dar nu au făcut nimic. Opinia îi aparţine publicistulului Cristian Tudor Popescu. Însăşi dezvăluirea cazului în presă este un efect al corupţiei, este el convins.

Cunoscutul publicist şi comentator a făcut afirmaţii dure la adresa celor implicaţi în scandalul dezinfectaţilor diluaţi distribuţi ani în şir în toată România şi nu numai de compania Hexi Pharma.   
 
„Despre moartea lui Condrea se fac tot felul de speculaţii, eu pot să spun doar ceea ce sper: ca omul acela să se fi omorât pentru că nu mai suporta ideea că a ucis nu ştiu câţi oameni. Pentru mine e clar de ce e vorba de omor în masă cu premeditare. Acei indivizi ştiau foarte bine ce se întâmplă când diluezi substanţele, ce se poate întâmpla în cazul prezenţei HIV, HPV sau Hepatita C. Au făcut 10 ani asta şi nu au avut nici o apăsare să facă bani din moarte”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Cluj, în cadrul dezbaterii Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi „Fundaţiei Conrad Adenauer” intitulate „Democraţie vs. Totalitarism: cum luptăm împotriva extremismului cu instrumente democratice”. 

 
 
Într-o ţară coruptă cum e România este surprinzător că toate acestea au ieşit la iveală, însă şi aici lucrurile se nuanţează, după cum a subliniat acesta. 
 
„Ar fi trebuit ca totul să fie descoperit şi anchetat mult mai devreme de organele statului, în frunte cu SRI, care e scos acum în faţă ca o supernovă. Mă refer aici şi la Ministerul Sănătăţii şi la toţi cei responsabili de sistemul medical. Unde au fost inspecţiile? Unde sunt rezultatele lor? Cum ar spune preşedintele nostru, am fost informat. Dacă eşti informat, nu mai contează. Primii vinovaţi sunt medicii, medicii simpli de spital, care ştiau foarte bine despre ce e vorba. Ştiau cu toţii în branşă, dar unele lucruri se spun, altele nu se spun. Unii medici ştiau că dezinfectanţii ăia sunt apă chioară. În toţi aceşti ani nici nu s-a spus, nici nu s-a dorit să se spună că nu se mai poate aşa”, a afirmat CTP.  
 
Acuzaţii dure i s-au adus, în acelaşi context, şi lui Patriciu Achimaş-Cadariu, fostul ministru al Sănătăţii, despre care a spus că „are un nume amuzant, dar el nu este un personaj amuzant”, mai exact că a încercat să ne convingă până în ultimul moment că suntem în siguranţă.  
 
„A procedat ca autorităţile comuniste la Cernobîl, după un principiu al propagandei şi manipulării comuniste: a încercat să impună că problema nu există, pentru că noi, la nivel superior, am stabilit că nu există. Aşa s-a exprimat acest domn, care e tânăr, ceea ce pentru mine e trist, la fel era şi Condrea. Sunt generaţia a doua de comunişti”, a apreciat acesta.  
 
Publicistul a mai subliniat că sistemul din sănătate nu a spus nimic timp de un deceniu, totul fiind dezvăluit de echipa de gazetari a lui Tolontan.  
 
„E culmea ridicolului, ca sportul să scoată la iveală adevărul”, a apreciat şi teologul Radu Preda, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), celălalt protagonist al dezbaterii.  
 
CTP şi-a rezumat în aceiaşi termeni şi părerea despre felul în care acţiunile Hexi Pharma au ajuns să fie cunoscute de jurnalişti.  
 
„I-am spus lui Tolontan: «Măi, băiatule, tu mai reduci depresia!». Iată că se poate face presă şi în România, într-un peisaj ca al presei de la noi. Nici măcar echipa lui nu era ultima şansă a acestor dezvăluiri şi a scandalului care se desfăşoară. Totul a pornit de la o sursă care a avut interes să dea în Hexi Pharma şi i-a contactat pe jurnalişti. Le-a dat subiectul. Corupţia e combătută prin corupţi!”, a conchis publicistul. 
 
Evenimentul de la Cluj a fost realizat tocmai în contextul în care „dezbaterea cu privire la democraţie şi totalitarism devine din ce în ce mai vizibilă în societatea românească”, potrivit organizatorilor. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările