VIDEO UPDATE Antonescu: „Vom depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta”

VIDEO UPDATE Antonescu: „Vom depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta”

Crin Antonescu a demarat o campanie în toată ţara de lansare a candidaţilor la europarlamentare FOTO: Remus Florescu

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a ajuns la Cluj-Napoca, la lansarea candidaţilor la alegerile europarlamentare din Regiunea de Nord-Ves. În discursul său, Antonescu a pus accentul pe corupţia din PSD, ţinta principală fiind Victor Ponta. Mai mult, preşdintele PNL a susţinut că se va depune o moţiune de cenzură la începutul lunii mari.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, participă, astăzi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, la întâlnirea liberalilor din Regiunea de Nord-Vest când vor fi lansaţi candidaţii din Nord-Vestul ţării la europarlamentare. După discursurile invitaţilor şi ale candidaţilor, a luat cuvântul Crin Antonescu. El şi-a axat discursul pe corupţia din PSD. „Când noi am ieşit dintr-o guvernare din care nu mai puteam opri tăvălugul unui Victor Ponta devenit titirezul baronilor, am dovedit că esenţa noastră nu stă în corupţie sau clientelă şi că acest partid are ceva mai puternic. PNL este un partid apt să practice înţelesul democratic al funcţiei publice. Suntem legănaţi în iluzia că fiind membri NATO, ţară a UE, lucrurile vor merge de la sine, dar v-aţi întrebat cât va mai dura faptul că suntem singura ţară a UE în care există feudalism?"”, a declarat Crin Antonescu. El a mai spus că există feudalism politic, electoral, economic, nu degeaba există termenul de baron, şi, în loc ca premierul să încerce să modernizeze ţara, în a o împiedica să fie alcătuită din feude, acesta "le cântă în strună baronilor", ceea ce înseamnă că România este departe de democraţie, de Europa şi de NATO. Crin Antonescu a afirmat că nici PNL nu e scutit de flagelul corupţiei, dar aceste lucru nu sunt esenţa şi proiectul partidului, aşa cum sunt la PSD. "PNL nu este un partid scutit de flagelul corupţiei, de mecanisme ample de clientelă şi favoritism, dar şansa formaţiunii este că aceste lucruri nu sunt esenţa şi proiectul PNL, aşa cum ne-am convins că sunt esenţa şi singurul proiect al PSD", a adăugat Crin Antonescu.

Moţiune de cenzură împotriva lui Ponta

Antonescu a explicat afirmaţia pe care a făct-o zilele trecute: „noi l-am pus pe Ponta premier şi noi îl vom da jos”. El a susţinut că PNL va introduce o moţiune de cenzură împotriva premierului. „Eu mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură, acum, mai târziu, la care vom participa, pe care, probabil, chiar o vom iniţia. E simplu. Una o vom iniţia la începutul lunii mai, dacă nu se precipită lucrurile, dar încercăm să păstrăm pacea pascală. Grupurile parlamentare pregătesc deja o moţiune pe cele două teme economice, reducerea CAS şi scutirea pe impozitul reinvestit. Aşteptăm lămurirea la povestea cu Duicu şi Tobă şi cum se puneau şefii Poliţiei de Duicu şi cum se puneau procurorii la DNA. Şi acesta poate fi un motiv de discuţie publică ce se poate îndrepta spre o moţiune de cenzură” , a afirmat Antonescu. Crin Antonescu declara, marţi, că parlamentarii liberali vor pregăti textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, menţionând că se vor găsi patru parlamentari din afara PNL care să semneze documentul pentru a putea fi iniţiat. Întrebat dacă PNL este deschis la negocieri cu PDL sau PMP pentru iniţierea moţiunii de cenzură, liderul PNL răspundea: "Nu mă deranjează ca pe o idee în care cred, ca pe o măsură pe care o cerem ca PNL, să vină votul şi susţinerea din orice direcţie".

Pe Diaconu îl aşteptăm în grupul PNL 

Legat de cazul Diaconu, care a fost scos de pe listele partidului, Antonescu a susţinut că PNL a luat deciza corectă. „Având în vedere datele pe care le avem, PNL a luat decizia corectă. Dacă Diaconu va candida e un lucru bun. Unii îşi imaginează că Diaconu ne va lua voturi, dar chiar aşa să se vadă pe lista noastră nu cred. Dacă va reuşi ca independent să obţă voturi şi va ajunge europarlamentar, noi îl aşteptăm în grupul liberal pentru că în Parlamentul European nu prea ai ce să faci”, a susţinut Diaconu. La Cluj au participat şi Norica Nicolai,  Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, dar şi reprezentanţii PNL din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu-Mare, Cluj, Bihor şi Sălaj.

 

Mai puteţi citi:

VIDEO Liviu Dragnea la Cluj: „Noua pistă înseamnă un pas important pentru dezvoltarea Transilvaniei. Guvernul va sprijini finalizarea pistei aeroportului“

UPDATE Crin Antonescu, primit la Cluj cu Garda de Onoare şi cu huiduieli. Un vicepremier şi trei miniştri au inaugurat noua pistă a aeroportului

Crin Antonescu, întrebat la Cluj dacă rămâne candidat la Preşedinţie: „Aţi visat azi-noapte ceva?“

FOTO Crin Antonescu la inaugurarea noii piste a aeroportului Cluj: „Altfel se aterizează pe vremea lui Uioreanu!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: