Crimă în stil mafiot comisă de un român din Franţa. L-a executat pe amantul soţiei sale cu trei focuri de armă, apoi l-a jefuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristache este judecat zilele acestea la tribunalul din Haute-De-Siene. FOTO: Le Parisien
Cristache este judecat zilele acestea la tribunalul din Haute-De-Siene. FOTO: Le Parisien

Un român din Franţa este acuzat că l-a ucis pe amantul soţiei sale şi că i-ar fi furat acestuia aproape o jumătate de milion de euro. Procesul are loc în aceste zile, la tribunalul din Haute-De-Siene.

Crima pentru care este judecat Nicu Cristache (65 ani) a avut loc în 2014, la Haute-De-Siene. Planul său a fost pus la cale după ce a descoperit în telefonul soţiei sale Lăcrămioara, cu care era căsătorit de 15 ani, mai multe mesaje din partea amantului acesteia. Salah, iubitul tunisian al femeii, îi cerea să-şi părăsească definitiv soţul şi să se mute la el, notează publicaţia franceză Le Parisien. 

A fost picătura care a umplut paharul, iar românul a decis să se răzbune. Prima dată, s-a răfuit cu soţia şi cu cumnata sa, pe care a şi a ameninţat-o că o va decapita. Înarmat cu mai multe cuţite, românul le-a fugărit pe femei în stradă. A reuşit să o prindă pe cumnata sa şi să o înjunghie, după care şi-a tăiat soţia. Femeile au scăpat însă cu viaţă din tot acest coşmar. Nu şi Salah, care avea să sfârşească sub gloanţele lui Cristache.

I-a reuşit planul doar pe jumătate

Însă înainte de a-şi ucide rivalul, el a încercat mai întâi să-l răpească pe acesta şi să-l jefuiască. 

A reuşit până la urmă să fure de la acesta o valiză cu 450.000 de euro, dar a eşuat cu tentativa de răpire. Ajutat de trei complici, românul l-a încercuit pe tunisian, dar acesta a fost foarte aproape să le scape. A fost momentul în care Cristache a scos pistolul şi l-a descărcat în direcţia acestuia, omorându-l. A fost însă prins de poliţişti, împreună cu cei trei complici, iar în aceste zile au apărut în faţa judecătorilor de la tribunalul din Haute-De-Siene. 

Cristache a apărut în faţa judecătorilor francezi şi a recunoscut că şi-a ucis rivalul din gelozie. Totodată, a mărturisit că nu regretă acest lucru. Potrivit sursei citate, Cristache şi-a motovat gestul extrem şi le-a explicat juraţilor că s-a simţit umilit, din cauză că, spune el, soţia în înşela cu victima.

Înregistrarea care îi dă de gol

Dacă făptaşul Cristache a pledat vinovat, complicii săi au negat toate acuzaţiile, deşi, conform presei din Hexagon, anchetatorii ar avea o înregistrarea în care se vede cum doi dintre ei, Licurici şi Marius, l-au atacat pe tunisian şi au încercat să-l bage cu forţa într-o maşină. Însă mărturiile lor au fost apreciate de jurnaliştii cotidianului Le Parisien drept „confuze şi contradictorii”.

„A trebuit să aduc o maşină pentru domnul Cristache”, şi-a motivat Licurici prezenţa la locul faptei. Acelaşi Licurici i-a spus judecătorului Jean-Christophe Hullin că Marius s-ar fi aflat la locul crimei pentru că avea de recuperat o datorie de la Salah.

„A trebuit să fiu acolo pentru a mă asigura că totul merge bine”, a încercat să explice Licurici, care a găsit o scuză şi pentru faptul că în imaginile suprize de camerele video din zonă se vede clar cum tunisianul este atacat.

„Domnule, Salah şi Marius s-au luptat, m-am panicat, am luat maşina şi am plecat”, a continuat acesta. Nu a putut însă să explice ce s-a întâmplat cu banii pe care îi avea Salah asupra sa, circa 450.000 de euro, şi cu bijuteriile tunisianului şi nici cum geanta în care s-ar fi aflat banii a fost găsită în maşina sa.

Procesul va continua în aceste zile, iar presa franceză scrie că românii îşi vor afla pedeapsa după 10 iulie. Cristache este acuzat de crimă şi dublă tentativă de omor, iar cei prietenii săi sunt acuzaţi de complicitate la omor. 

Citeşte şi

Tinerii care au transformat o fată în torţă vie şi au incendiat un restaurant românesc din Paris au recunoscut fapta. Motivul pentru care au dat foc clădirii

Ucigaşii româncei incendiate în restaurantul „Transilvania“ din Paris ajung în instanţă. Acuzaţiile aduse şi când este aşteptat verdictul

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite