Crimă învăluită în mister, rezolvată după 30 de ani. Anchetatorii, despre ucigaş: „S-a jucat cu noi”

Crimă învăluită în mister, rezolvată după 30 de ani. Anchetatorii, despre ucigaş: „S-a jucat cu noi”

Poliţiştilor germani au avut nevoie de aproape 30 de ani pentru a-l prinde pe ucigaş. FOTO Getty Images

Un român a fost condamnat la 9 ani şi jumătate de închisoare în Germania, fiind acuzat de o crimă pe care a comis-o în această ţară în urmă cu 28 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un român a fost arestat şi condamnat  în Germania după aproape 30 de ani de la fapta sa. El a fost pus oficial sub acuzaţie pentru că ar fi ucis un alt român. Totul s-a întâmplat în noaptea de 27 spre 28 noiembrie în 1992, într-un centru de imigranţi din Weismain, în Germania.

După o ceartă care a degenerat, ucigaşul s-a înfuriat şi l-a lovit pe conaţionalul său cu o halbă în cap, scrie TAG24. Se pare că cei doi se aflau sub influenţa alcoolului, însă după ce a realizat cele petrecute, criminalul s-a făcut nevăzut, profitând şi de faptul că nu existau martori. 

Câteva zile mai târziu, el a fost arestat de poliţiştii din Munchen, însă pentru un cu totul alt motiv, după ce furase mai multe produse dintr-un supermarket. A fost suficient pentru ca el să fie deportat în România, fără ca autorităţile germane să ştie că tocmai eliberează un criminal.

S-a plimbat sub nasul poliţiştilor

Acesta s-a întors însă în Germania, de mai multe ori, la adăpostul unei identităţi false, reuşind să-i păcălească pe nemţi. Cinci ani mai târziu, anchetatorii au găsit o primă pistă. Ei au descoperit în baza de date a poliţiei o persoană care avea aceleaşi amprente cu ale criminalului, dar care era înregistrată sub un alt nume. 

Însă aveau să mai treacă alţi 22 de ani până când nemţii au dat de urmele sale. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât anchetatorii au descoperit că în toţi aceşti ani, românul s-a plimbat nestingherit în toată Germania, a intrat şi a ieşit fără probleme din ţară, revenind ori de câte ori a dorit, fără ca cineva măcar să bănuiască adevărata sa identitate. 

„În tot timpul ăsta s-a jucat cu  noi, ba chiar s-a mai şi întors aici ori de câte ori a poftit”, au dezvăluit surse din cadrul anchetei, potrivit presei germane. Şi totuşi, norocul său nu a ţinut la nesfârşit.

Arestat, ucigaşul a apărut în faţa unui tribunal în localitatea germană Coburg. Presa germană scrie că procurorul a soliictat 11 ani de închisoare, însă judecătorul l-a condamnat la 9 ani şi jumătate de detenţie. 

Decizia pronunţată în 26 iulie nu este însă definitivă, iar ambele părţi au atacat-o. Procesul va continua luna viitoare, cu menţiunea că cercetările sunt mult îngreunate, la fel şi audierile, din cauza trecerii anului şi a faptului că martorii sunt puţini şi au fost greu de identificat. De altfel, o bună parte din audieri au avut loc online, mai notează presa germană. Cel mai probabil, un verdict va fi dat până la finele acestui an.

Vă mai recomandăm

VIDEO Un român din Cehia a ucis în bătaie bebeluşul partenerei sale, apoi l-a îndesat într-o valiză. „Am dat în el cu ce am avut până a tăcut”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările