Coşmarul unei mame internate în stare gravă cu COVID, relatat de un medic ATI: „M-a rugat dacă poate merge măcar puţin acasă, să-şi strângă copilul în braţe”

Coşmarul unei mame internate în stare gravă cu COVID, relatat de un medic ATI: „M-a rugat dacă poate merge măcar puţin acasă, să-şi strângă copilul în braţe”

Aşa arată secţiile ATI unde sunt internaţi pacienţii aflaţi în stare gravă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Spitalele din România au devenit locul unde se consumă zilnic numeroase tragedii, iar sute de oameni mor ucişi de COVID-19. Alţii, care supravieţuiesc, înfruntă la rândul lor un adevărat coşmar pe care nu-l vor uita niciodată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Amin Zahra a relatat cazul trist al unei paciente infectate cu noul coronavirus, după ce nu s-a vaccinat. Tânăra aflată într-o stare gravă la terapie intensivă l-a implorat să o lase să dea o fugă până acasă, doar să-şi mai vadă copilul şi să-l mai strângă în braţe. Mulţi dintre cei ajunşi în stare gravă, dar şi aparţinătorii lor ar face orice pentru a-i salva, însă uneori nu se mai poate face nimic. Şi totuşi, spune medicul, soluţia e simplă şi nu costă nimic, doar că mulţi refuză să o vadă: vaccinarea.

„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puţin, ca să îşi strângă copilul în braţe. Ar trebui să ştiţi şi asta când veţi ajunge în terapie intensivă, n-o să vă ţină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!
 
Cred că cu toţii aţi auzit măcar odată vorba aia: „Se putea şi mai rău!” Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record! Mor sute de pacienţi în fiecare zi, au murit mii şi din păcate, pacienţii aflaţi în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri.
 
Cu siguranţă în acest timp aţi auzit şi de vorba: „Aşa şi, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!” Ei bine, toţi cei care gândiţi aşa sunteţi nişte egoişti şi daţi dovadă de multă ignoranţă! Singurul lucru pe care-l faceţi, este să căutaţi vinovaţi pentru rahatul în care ne aflăm!
 
Daţi vina pe politicieni că nu-şi fac treaba, dar vreţi să ştiţi ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe româneşte li se rupe! Şi puteţi să fiţi siguri că pentru ei se vor găsi paturi şi tratamente şi cel mai probabil, nu în România!
 
Şi atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazaţi de aveţi încredere asta că veţi trece uşor prin boală şi nu o să ajungeţi în spital aşteptând un loc? La UPU, nu o să-i găsiţi acolo pe cei a căror sfaturi le ascultaţi! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiţi sau muriţi. Aceiaşi vorbă o au şi ei…Ca cea a politicienilor, cea pe româneşte…Mai sus menţionată! Şi-au dorit să iasă in evidentă şi au reuşit, dovada, sutele de pacienţi din unităţile de primiţi urgenţe!
 
Sunt întrebat adeseori de aparţinătorii dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuşi să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală! După, de multe ori nu se mai poate face nimic! Soluţia există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, a scris medicul pe Facebook.
 

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările