Corneliu Vadim Tudor a murit. Gheorghe Funar, despre adversarul său: „E o mare pierdere pentru naţionalismul românesc această plecare totală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Vadim Tudor a murit. Gheorghe Funar, unul dintre mai vechii colaboratori ai „Tribunului“, a aflat de la membrii PRM din Bucureşti despre moartea acestuia. Deşi de doi ani - de când Funar a ajuns preşedintele PRM - între cei doi a intervenit o ruptură şi nu-şi vorbeau, clujeanul spune că vestea morţii lui Vadim l-a şocat.

Clujeanul Gheorghe Funar, preşedintele PRM, a declarat, pentru ”Adevărul”, că vestea morţii mai vechiului său colaborator l-a şocat, că nu se aştepta şi spera că-şi va reveni. Acesta transmite condoleanţe familiei.

”Îmi pare tare rău că a trecut la Domnul prea devreme. Peste puţin timp, pe 28 noiembrie, ar fi împlinit 66 de ani. Fiind un patriot deosebit am colaborat în plan politic cu Cormeliu Vadin Tudor încă din toamna lui 1992, când am fost ales preşedinte al PUNR şi el era preşedintele PRM. Am colaborat şi susţinut formarea Guvernului Nicolae Văcăroiu. Între 1992-1996 am susţinut acest guvern, iar în toamna lui 1998, la rugămintea lui Corneliu Vadim Tudor, şi după ce s-a pus la cale lichidarea PUNR, am trecut la PRM ca secretar general al partidului.

Corneliu Vadim Tudor a murit. Funar: „A avut fermitate“

Timp de 15 ani am colaborat foarte bine cu Vadim Tudor în conducerea partidului. Am avut şansa să fim împreună şi în Senatul României, în mandatul 2004-2008, unde am colaborat excelent.

E o mare pierdere pentru mişcarea naţionalistă din România această plecare totală a lui Corneliu Vadim Tudor” a afirmat Funar.

Întrebat ce aprecia la Corneliu Vadim Tudor în calitate de politician, Funar a răspuns: ”A avut fermitate şi a fost un foarte bun orator în Parlament, la adunările publice şi la întâlnirile electorale. În Senat erau aşteptate cu foarte mare interes, în fiecare zi de luni, după-amiaza, când luau cuvântul doi mari oratori: Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor”.

Corneliu Vadim Tudor a murit. „A fost un politician cu curaj“

Funar susţine că mai aprecia la Vadim Tudor felul în care spunea lucrurile pe nume. ”În multe momente din viaţa politică românească din ultimii 25 de ani, Corneliu Vadim Tudor s-a dovedit a fi un politician de curaj, care nu i-a menajat atunci când a fost cazul, când au greşit, pe toţi cei care s-au aflat în funcţii publice importante, fie ei preşedinţi ai României, politicieni, preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, şefi ai serviciilor secrete”, adaugă Gheorghe Funar.

În ultimii 2 ani, relaţiile dintre Funar şi Vadim Tudor s-au răcit. ”În urmă cu doi ani, am constatat împreună cu mulţi lideri PRM din mai multe judeţe că Vadim a început să facă tot mai multe greşeli politice şi că a contribuit decisiv la scoaterea PRM-ului din Parlament. 

Din păcate, acolo, la Bucureşti, nu s-a înconjurat şi nu a reuşit să-şi ţină aproape oamenii de mare valoare din PRM. Şi, de aici, a scăzut încrederea simpatizanţilor în PRM. (...) Uneori nu era prea atent cu cuvintele pe care le adresa către cei apropiaţi”, a declarat Funar pentru ”Adevărul”.

Pe aceeaşi temă:

A murit Corneliu Vadim Tudor. A avut „Tribunul“ o premoniţie? Ultimul său poem publicat: „Hai, Moarte, să bem o cafea!“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Declaraţii controversate ale politicianului: „Haimanaua de la Caţavencu poate să zică bogdaproste că nu i-am tras şi două palme în direct“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Ultima calomnie a politicianului, legată de Halep. Ce a sugerat „Tribunul” despre numărul 2 WTA chiar în ziua morţii sale

Corneliu Vadim Tudor a murit. Ancuţa Cârcu, bistriţeanca ce l-a învins în instanţă: „Donez familiei cei 1.000 de lei datoraţi în urma procesului câştigat“

Moartea lui Corneliu Vadim Tudor, deplânsă de apropiaţi. Cristina Raluca Dincu: „Am intrat în PRM pentru el. A fost un om cu un suflet enorm“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite