Consiliul Judeţean Cluj are cel mai tânăr preşedinte din ţară. Mihai Seplecan şi-a început cariera în instituţie ca şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Mihai Seplecan a fost ales astăzi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean cu atribuţii de preşedinte, într-o perioadă în care instituţia se află într-o criză profundă. El are 33 de ani şi şi-a început cariera în instituţie ca şofer al fostului preşedinte al CJ Cluj, Marius Nicoară. De profesie jurist, tânărul a ocupat mai multe posturi de director la instituţii de stat precum Hidroserv şi Electrica.

La sediul Consiliului Judeţean Cluj a avut loc, astăzi, şedinţa ordinară a deliberativului clujean, în cadrul căreia Mihai Seplecan (33 de ani)  a fost ales Preşedinte al instituţiei, în locul rămas vacant ca urmare a încetării de drept a mandatului lui Horea Dorin Uioreanu, judecat pentru fapte de corupţie. Practic, Seplecan este vicepreşedinte al CJ cu atribuţii de preşedinte, întrucât de la reţinerea lui Uioreanu în mai 2014, nu s-au organizat alegeri pentru postul rămas liber. Postul de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte a fost ocupat până în 7 mai 2015 de pesedistul Ioan Oleleu, care a demisionat fără a-şi motiva decizia.

Criză în Consiliul Judeţean Cluj

Consiliul Judeţean Cluj este condus de un interimat de aproape un an de zile. Bilanţul perioadei seamănă foarte mult cu un dezastru administrativ: s-au pierdut 17 milioane de lei, cofinanţarea europeană pentru un parc industrial, s-a ratat proiectul de 76 de milioane de euro pentru transport intermodal la Aeroport şi sunt şanse mari să se rateze proiectul Centrului de deşeuri, care va aduce judeţul în situaţia în care clujenii ar putea rămâne cu gunoiul pe stradă. „Prin lipsa unei conduceri şi prin lipsa autorităţii s-a ajuns ca proiecte importante de zeci de milioane de euro să fie blocate. Într-un fel conduci o instituţie dacă ştii că eşti interimar trei luni şi altfel dacă ai un mandat”, a explicat Seplecan pentru „Adevărul” cauzele situaţiei dezastruoase de la Consiliul Judeţean Cluj. 

De la şofer la preşedinte 

Seplecan e la 33 de ani cel mai tânăr preşedinte de CJ din ţară. Clujeanul şi-a început cariera politica în PRM, alături de Petru Călian. Drumurile celor doi s-au despărţit, iar în 2004, Seplecan a ajuns la Consiliul Judeţean Cluj, fiind un fel de asistent al preşedintelui de atunci, Marius Nicoară. Seplecan a fost încadrat, iniţial,  pe post de şofer.  “Am fost angajat pe post de sofer, desi posturi erau la cabinet (cabinetul lui Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj n.red.) pentru ca voiam sa am masina. Il duceam pe domnul Nicoara dintr-o parte in alta si ma ducem sa rezolv problemele prin judet, pe la primarii”, spunea în 2009 Seplecan pentru Napoca News

Director la Hidroserv şi Electroca Furnizare 

În următorii ani, Seplecan a ajuns în vârful ierarhiei filialei locale a PNL. El a fost în 2012, în cărţi, pentru colegiul 5 Gherla de parlamentar, care însă a fost ocupat de un prieten şi un fost consilier de-al lui Crin Antonescu, Radu Zlati. Seplecan a ajuns să candideze pentru funcţia de preşedente al PNL Cluj împotriva  lui Horea Uioreanu, însă alegerile au fost suspendate de la centru.   

Absolvent al unui liceu sportiv, Seplecan a terminat Facultatea de Drept de la Universitatea Spirul Haret din Bucureşti. El a fost angajat în diferite funcţii de conducere la Hidroserv Cluj SA (director de dezvoltare cu salariu de 37.000 de lei pe an) şi la Electrica Furnizare SA (director adjunct comercial cu salariu de 11.000 de lei pe an). El presta şi servicii de cosilier juridic pentru diferite primării din judeţ. Un CV al lui Seplecan nu a fost postat încă pe siteul Consiliului Judeţean Cluj, deşi este consilier judeţean din 2012. 

Citeşte şi

Mihai Seplecan este noul vicepreşedinte al CJ Cluj. Din consilier judeţean a fost votat azi vicepreşedinte în locul demisionarului Ioan Oleleu (PSD)

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, care a demisionat ieri, se justifică: ”Majoritatea nou creată în CJ bloca orice proiect politic”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite