Consiliul Judeţean Cluj va contribui la reconstruirea Catedralei Notre-Dame din Paris

Consiliul Judeţean Cluj va contribui la reconstruirea Catedralei Notre-Dame din Paris

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost parţial distrusă de un incendiu.

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, astăzi, alocarea a 100.000 de lei pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame din Paris. Iniţiativa a aparţinut vicepreşedintelui Consiliului, Vakar Istvan.

Consilierii judeţeni au votat, astăzi, un proiect de hotărâre prin care se va aloca suma de 100.000 de lei pentru  refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, care a fost parţial distrusă de un incendiu zilele trecute. Cel care a făcut propunerea este vicepreşedintele CJ Cluj UDMR-istul Vakar Istvan.
 
„Propun să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, Consiliul Judeţean, îl poate face pentru Biserica Notre Dame de la Paris”, a susţinut Vakar Istvan, în cadrul şedinţei deliberativului. 
Propunerea a fost susţinut de preşedintele Consiliului, Alin Tişe: „De acord. Suntem de acord, în principiu, dar trebuie să găsim forma juridică.”
 
Pe ordinea de zi a şedinţei era şi votarea bugetului instituţiei pe 2019. Astfel, propunerea vicepreşedintelui Vakar Istvan a fost votată ca un amendament şi va fi inclusă în buget. 
 
Primarul capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că îşi va dona o parte din salariu pentru reconstruirea catedralei din Paris. 

1 milion de euro de la o companie românească 

 
 
Fondatorul unicornului UiPath, Daniel Dines, a anunţat pe scena unui eveniment pentru tehnologie ce are loc la Paris că în numele startup-ului pe care îl conduce va dona 1 milion de euro pentru reconstrucţia Catedralei Notre Dame, din capitala Franţei, devastată luni de un incendiu.
UiPath este o companie romanească cu sediul în Statele Unite şi Bucureşti şi cu birouri în şase ţări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboţii software UiPath sunt programaţi să preia munca de tipul copy-paste a angajaţilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional repetitive care îi solicită inutil.
 
Compania a fost fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi s-a specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii. IT-istul Daniel Dines a lucrat pentru Microsoft, dar s-a întors în ţară pentru a crea UiPath, cea mai valoroasă companie pornită în România.
 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: