Consilierul preşedintelui CJ Cluj şi-a dat demisia. El e acuzat că primit 6.000 de lei mită de la patronul Fany

Consilierul preşedintelui CJ Cluj şi-a dat demisia. El e acuzat că primit 6.000 de lei mită de la patronul Fany

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a anunţat că Răzvan Pop, consilierul său, şi-a dat demisia deoarece este cercetat în dosarul mitei Fany. El ar fi primit 6.000 de lei pentru a ajuta compania de transport să câştige o licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Răzvan Pop, şeful meu de cabinet, şi-a depus astăzi demisia din funcţie. Am aprobat această demisie, fără preaviz, cu acordul său. Decizia sa vine în contextul în care el este cercetat în cazul Fany, având calitatea de suspect. Chiar dacă nu există o sentinţă a vreunei instanţe, Răzvan Pop a considerat că trebuie să facă acest gest pentru a proteja instituţia în care a lucrat aproape doi ani. Demisia sa devine efectivă din data de 31 martie, după efectuarea concediului de odihnă care era aprobat anterior", a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 
 
Acuzat că a luat mită
 
Procurorii DNA Cluj susţin că patronul companiei de transport Fany, Ştefan Cadar, i-a promis lui Răzvan Pop 10.000 de euro pentru a convinge Comisia de paritate a CJ Cluj să aprobe rezultatele  licitaţiei pentru traseele de transport intrajudeţean din Cluj în forma dorită de patron. Aceasta în condiţiile în care caietul de sarcini al licitaţiei era greşit întocmit. Funcţionarul Răzvan Pop şi-ar fi recunoscut implicarea. Pop a vorbit cu membrii Comisiei astfel încât în data de 23 decembrie 2013, Consiliul Judeţean Cluj a votat în favoarea acordării licenţelor de transport în sensul dorit de Fany.
 
 Citeşte şi
 
 
Tribunalul Cluj a finalizat motivarea hotărârii de arestare preventivă a patronului companiei de transport Fany, Ştefan Cadar, acuzat de  dare de mită. Magistraţii au reţinut că infracţiunile de care este acuzat au o gravitate sporită. În plus, Cadar a încercat să le ascundă folosind pe parcursul a 3 luni 15 cartele telefonice. De asemenea, judecătorii susţin că el are antecedente penale, fiind condamant la 1,2 ani de închisoare.
 
 
Procurorii DNA Cluj susţin că patronul companiei de transport Fany, Ştefan Cadar, a promis 10.000 de euro unui funcţionar din Consiliul Judeţean Cluj pentru a convinge o comisie din instituţie să acorde licenţele de transport în forma dorită de patron. Funcţionarul şi-a recunoscut implicarea.
 
 
Daniela Dobrilă, fosta directoare de licenţe a Autorităţii Rutere Române (ARR), a recunoscut, în faţa instanţei, că a luat mită de la patronul firmei de transport Fany din Cluj, Ştefan Cadar. Ea a susţinut că a primit o maşină şi mai multe bunuri pentru a ajuta companie să caştige licitatia pentru traseele intrajudeţene din Cluj.
 
Procurorii din cadrul DNA au reţinut pentru 24 de ore pe soţii Eronim Ştefan şi Olezia Cadar, patronii firmei de transport Fany din Cluj, dar şi pe Daniela Dorilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti. Soţii Cadar sunt acuzaţi de dare de mită, spălare de bani, - fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, cumpărare de influenţă.
 
Instanţa a decis vineri seara, 14 martie, ca Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, să fie arestată la domiciliu. Avocaţii spun că aceasta şi-a recunoscut vina şi a colaborat cu anchetatorii. A avut patru apărători care au susţinut în faţa judecătoarei ca inculpata să fie arestată la domiciliu. Ceea ce a şi hotărât Tribunalul Cluj, după aproape două ore de deliberări.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările