Consilierii judeţeni au refuzat să dea aviz hotărârii prin care avocatul de partaj al preşedintelui CJ ar fi intrat în Consiliul de Administraţie al Aeroportului

Consilierii judeţeni au refuzat să dea aviz hotărârii prin care avocatul de partaj al preşedintelui CJ ar fi intrat în Consiliul de Administraţie al Aeroportului

Şedinţă tensionată a Consiliului judeţean. FOTO: Remus Florescu

Proiectul de hotărâre privind noul Consiliu de Administraţie al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a fost retras de pe ordinea de zi, deoarece nu a primit avizul Comisei de specialitate. Unul dintre cei propuşi în noul Consiliu a fost Mihai Lăpuşan, avocatul de partaj al lui Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Intenţia conducerii Consiliului Judeţean de a schimba Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca s-a lovit de refuzul consilierilor judeţeni din Comisia 4 de Patrimoniu. Aceştia au refuzat să dea aviz favorabil proiectului de hotărâre, prin care se prevedea eliberarea din funcţie a vechilor membri şi numirea altor persoane. 
 
Propunerile Consiliului Judeţean au fost: 
 
- Petre Alina Mirela - reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice;
 -
Lăpuşan Mihai Răzvan – avocatul de partaj al preşedintelui Consiliului Judeţean Alin Tişe, fondatorul „Lăpuşan & partners” , casă de avocatură care i-a avut printre colaboratori, conform site-ului de prezentare al societăţii, şi pe Călin Tuluc, consilier judeţean PNL şi unul dintre membri importanţi ai PNL Cluj. 

- Persu Daniel, reprezentantul Consiliului Judeţean Cluj; fost comandor militar care a condus o bază de elicoptere din apropierea Aeroportului şi tatăl Andradei Persu – fost „senior associate” la „Lăpuşan and partners”, care de curând a părăsit casa de avocatură.  

Proiectul mai prevedea restrângerea numărului membrilor în Consiliul de administraţie la 3 persoane.
 
 
 

De au refuzat consilieriiPreşedintele Comisiei 4, Andro Marinel a susţinut că motivul pentru care nu s-a dat aviz a fost faptul că: „Colegii spun că nu vor să ne întâlnim să dăm un aviz proiectului de hotărâre”. 
Comisia e formată din Secară Dorel Viorel (PNL), Nati Ariton (PSD), Enyedi Tamás (UDMR), Andro Marinel (PNL), Pop Petre (PSD). În acest context, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat, cel care a iniţiat proiectul, a decis să-l retragă de pe ordinea de zi. 
 
 
 
 

„Cine sunt aceşti oameni?”Cel mai vehement adversar al proiectului s-a arătat colegul de partid al lui Tişe, Dorel Secară: „De unde ştim noi ce competenţa au în domeniul ăla. Eu nu pot să votez o listă de nume, oameni pe care nu-i cunosc. Nu am nimic personal cu niciunul dintre aceşti oameni , nu-i cunosc, nu ştiu dacă sunt corespunzători pentru acest consiliu de administraţie”. Secară s-a referit atât la hotărârea referitoare la consiliul de administraţie al Aeroportului, cât şi la cele care privesc stabilirea unor noi consilii la celelalte regii subordonate Consiliului Judeţean. 
Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, susţine că în urmă cu doi ani consilierii votau în unanimitate astfel de hotărâri identice: „Tot anul trecut şi acum 2 ani, noi am votat membrii provizorii în Consilii de Administraţie în unanimitate. Sigur că, unii ne schimbăm părul, alţii, nu.” 
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: