Concurenţă mare şi la a doua sesiune de admitere organizată de UBB. Circa 3.000 de candidaţi pe 1.324 de locuri bugetate

Concurenţă mare şi la a doua sesiune de admitere organizată
de UBB. Circa 3.000 de candidaţi pe 1.324 de locuri bugetate

Sediul central al UBB   FOTO: Adevărul

Aproximativ 3.000 de candidaţi şi-au depus, în perioada 9-15 septembrie 2014, dosarele de înscriere pentru cele 1.324 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master, scoase la concurs în sesiunea de toamnă la UBB. Dintre aceştia, 1.265 absolvenţi de liceu au optat pentru unul dintre cele 634 de locuri bugetate, la nivel licenţă pentru învăţământul la zi, iar 454 candidaţi au ales unul dintre locurile disponibile pentru învăţământ la distanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai multe dosare de înscriere în a doua sesiune de admitere organizată de UBB au fost înregistrate, ca şi în prima sesiune, din vară, la două facultăţi, la învăţământul la zi, nivel licenţă: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (232 de dosare depuse pentru cele 34 de locuri bugetate scoase la concurs) şi  Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (159 de dosare pentru cele 6 locuri, fără taxă, disponibile). Multe dosare s-au depus şi la  Facultatea de Geografie (144 de dosare depuse pentru ocuparea celor 70 de locuri bugetate).

La masterat s-au înscris circa 900 de studenţi licenţiaţi care se vor bate să ocupe unul dintre cele 690 locuri bugetate, la zi.

Cei care s-au înscris în această sesiune de admitere pot afla direct de pe site-urile facultăţilor UBB dacă au ocupat sau nu locul la specializarea dorită.

Mai puteţi citi:

Mii de tineri s-au înscris la UBB. Informatica economică, specializarea cea mai căutată de viitorii studenţi din Cluj

Contraatacul rectorilor din Cluj, Iaşi şi Bucureşti. Legea Educaţiei, schimbată pe furiş de Minister: se încurajează mediocritatea

Băşcălia domnului ministru în direct!

ANALIZĂ Cât de bine e să ne răsplătim cu bani copiii de nota 10? Specialiştii: un compromis dramatic necesar în România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: