Concluzie surprinzătoare în cazul anchetei interne de la Spitalul de copii din Cluj. De unde ar fi apărut viermii filmaţi lângă pateul servit unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj a declanşat, luni, 2 martie, o anchetă internă, după ce deputatul Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook un clip filmat de o femeie internată în spital care acuza că a primit la cină pateu cu viermi.

Câteva ore mai târziu au fost anunţate rezultatele anchetei. Conducerea spitalului susţine că, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că femeia a folosit pentru cină un recipient care fusese depozitat într-un sertar în care au fost păstrate şi mai multe mere.

„Ca urmare a anchetei interne desfăşurată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii şi a controlului efectuat de DSP Cluj, precizăm că s-a urmărit trasabilitatea produsului alimentar incriminat (pate de pui) de la depozitul de alimente până la salon. Nu s-au constatat neconformitaţi în modul de depozitare al alimentelor. Aspectul conservelor şi igiena oficiului alimentar au fost corespunzătoare. De la bucatărie, alimentul în cauză a fost adus în ambalaj original în oficiul alimentar al secţiei unde a fost porţionat şi distribuit în termen de 15 minute de la deschidere, fără a prezenta urme de degradare. S-a verificat termenul de valabilitate a conservei respective acesta fiind 2023”, susţin reprezentanţii spitalului.

Conducerea spitalului a mai precizat că femeii care a filmat imaginile i s-a solicitat să depună o sesizare oficială, însă aceasta ar fi refuzat.

Alte anchete sunt ăn derulare

În paralel, Consiliul Judeţean Cluj şi Instituţia Prefectului au anunţat că vor demara anchete.

Ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, surprinse în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, Secţia Clinică de Pediatrie Nr. 1, de pe Calea Moţilor, nr. 68, imagini ce indică o posibilă încălcare a normelor alimentare, Consiliul Judeţean Cluj formulează următoarele precizări:

„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a trimis deja Corpul de Control al instituţiei pentru a verifica aspectele semnalate. În acest moment, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii se desfăşoară, în acelaşi scop, o anchetă internă. Consiliul Judeţean este în contact cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului, instituţie ce derulează, la rândul ei, un control în acest caz.

În cel mai scurt timp posibil, de îndată ce va dispune de toate datele necesare, Consiliul Judeţean Cluj va informa opinia publică atât cu privire la aspectele constatate cât şi în ceea ce priveşte eventualele măsuri care se impun”, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

De asmenea, în comunicat se mai precizează următoarele: „Consiliul Judeţean Cluj nu va tolera niciun fel de abatere de la normele de igienă sanitară şi alimentară, la niciunul dintre spitalele pe care le are în subordine, cu atât mai mult cu cât forul administrativ judeţean a alocat tuturor spitalelor sume importante de bani”.

Tot azi, Instutuţia Prefectului a anunţat că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj să efectueze o anchetă. 

„În urma informaţiilor conform cărora, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca un părinte care este internat cu copilul într-una din secţiile spitalului, a reclamat că s-a servit la cină mâncare alterată, Instituţia Prefectului anunţă că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj să efectueze verificări imediate cu privire la aceste aspecte şi să ia măsurile aferente. Rezultatul verificărilor va fi comunicat ulterior.”

Citeşte şi 

Încă o anchetă la Spitalul de Copii din Cluj. Corpul de control al Consiliului Judeţean, trimis să facă verificări după cazul „cinei cu viermi”

Masă cu pateu şi viermi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj. Instituţia prefectului cere o anchetă specială

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite