Concert extraordinar de orgă la Biserica Sfântul Mihail

Concert extraordinar de orgă la Biserica Sfântul Mihail

Clujenii sunt invitaţi la un concert extraordinar de orgă la Biserica Sfântul Mihail. FOTO: Adevărul

Clujenii sunt invitaţi, joi, de la 19.00, la un concert de orgă susţinut de unul dintre cei mai de succes organişti ai tinerei generaţii, germanul Martin Schmeding. Vor fi interpretate opere ale unor muzicieni reprezentativi pentru Baroc, precum J. S. Bach, Girolamo Frescobaldi şi Francois Couperin, dar şi ale unor artişti renumiţi ai muzicii clasice. Intrarea este liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Cultural German se alătură festivalului „La Stravaganza“, organizat de Academia de Muzică Gheorghe Dima, cu muzicieni de vârf ai scenei baroce din Germania. În acest an, Centrul Cultural German îl are ca invitat pe unul dintre cei mai de succes organişti ai tinerei generaţii, Martin Schmeding. Concertul său de orgă din 23 mai cu opere ale unor muzicieni reprezentativi pentru Baroc, precum J. S. Bach, Girolamo Frescobaldi şi Francois Couperin, dar şi ale unor artişti renumiţi ai muzicii clasice va fi un punct culminant al festivalului. Pentru toţi iubitorii de muzică de orgă interpretată cu virtuozitate, concertul din catedrala Sf. Mihail va fi o experienţă unică. Pe lângă concert, Martin Schmeding va susţine un masterclass de muzică barocă de orgă pentru studenţii Academiei de Muzică între 21 şi 24 mai.
 
Cine este Martin Schmeding
 
Martin Schmeding a studiat muzică bisericească, pedagogie muzicală, flaut, orgă, dirijatul, clavecin şi teorie muzicală în Hanovra, Amsterdam şi Düsseldorf. Încă din adolescenţă a câştigat numeroase concursuri germane şi europene. Pentru interpretarea la orgă a variaţiunilor Goldberg după Bach a fost laureatul premiului „Echo Klassik 2010”, prin care a fost numit instrumentalistul anului. În prezent este profesor de orgă la Hochschule für Musik Freiburg şi conduce Institutul pentru Muzică Bisericească al Universităţii. De asemenea, este organistul bisericii Ludwig din Freiburg.
 
Citeşte şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: