Comunitatea celor care citesc şi au book selfie pe Facebook

Comunitatea celor care citesc şi
au book selfie pe Facebook

Book selfie-uri FOTO: Facebook

Clujeanul Victor Miron începea în urmă cu aproape două luni o campanie de promovare a lecturii, iar gestul său, prin activităţile din campanie, a adunat aproape 4.000 de like-uri şi peste 500 de susţinători care, din semn de solidaritate, şi-au schimbat poze de la proilul de Facebook şi au pus o poză cu ei citind o carte, un book selfie, concept creat de Victor Miron. Pasul următor: 10.000 de bookselfie-uri până la sfârşitul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Promovăm cititul în moduri inedite, de exemplu prin book selfie. #cartilePeFata #bookselfie cartilepefata.ro“, se arată pe pagina de Facebook a campaniei „Cărţile pe faţă“, iniţiate de clujenii Victor Miron, Adela Mureşan, Marian Ioana, Teodora Rogobete, Petruţa Grijincu şi Corina Iordache.

Campania are pagină de Facebook şi a devenit comunitate virtuală în continuă creştere. „Sunt peste 500 de susţinători din toată ţara. Ştiu sigur că sunt din Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi şi Cluj, locul de unde a început totul. Vrem să ajungem la 10.000 de book selfie-uri până la sfârşitul anului“, explică tânărul.

Victor Miron spune că ineditul acţiunilor de promovare a cititului vine să demonstreze cât de mult ajută cărţile în dezvoltarea creativităţii.

„Poate că, prin astfel de iniţiative şi campanii, oamenii vor ajunge să vorbească tot mai mult despre cărţi şi despre personaje din cărţi. Cine ştie, poate cititul va deveni noul sport naţional“, spune el.

În campanie se oferă reduceri de 10% la cumpărarea unei cărţi dintr-o librărie, 10% la lucrările făcute la medicul stomatolog, dar şi cărţi la schimb pentru cei care îşi repara maşina a service-ul auto Iovi - pe durata cât maşina lor e la reparat. Câştigaţi sunt şi cei care au la poza de profil de pe Facebook o imagine cu ei citind o carte, un book-selfie, concept inventat la Cluj de Victor Miron.
El a reuşit să facă şi vedetele să-l sprijine. Daniel Buzdugan şi-a făcut un book-selfie din proprie iniţiativă pe care l-a postat pe Facebook, Adrian Despot a venit la Cluj şi a spus despre ideea lui Victor că aduce cu „o luptă de gherilă“ în România de azi. Tot Victor Miron şi amicii săi implicaţi în campanie au convins 50 de oameni să-i scrie pe Twitter lui Andi Moisescu acelaşi mesaj: să poarte, într-o emisiune, un tricou cu „book selfie is the new selfie“.

Un nou partener în campanie

Librăria online okian.ro se alătură campaniei de promovare a lecturii „Cărţile pe faţă“ şi oferă reducere de 10% tuturor celor care au poză de profil pe Facebook cu ei citind o carte.
Pentru a beneficia de reducere, cititorii trebuie să utilizeze codul de reducere CARTILEPEFATAOKIAN şi să introducă în câmpul de ”Comentarii” un link spre pagina lor de profil pe Facebook, astfel încât să se poată valida faptul că au “cărţile pe faţă” în reţeaua de socializare.

„Ne bucurăm să susţinem această comunitate de oameni frumoşi care aleg să promoveze cititul pe internet. În ziua de azi oamenii petrec tot mai mult timp pe Facebook şi e bine să primească şi recomandări de carte de la prietenii lor, chiar şi în mediul virtual”, spune Alexandra Crăciun de la Okian.

Gratuit la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine!

Următoarea acţiune din campanie este dedicată Zilei Internaţionale a Cărţii din 23 aprilie. La Cluj, la Grădina Botanică se va intra gratuit dacă ai cu tine o carte. „Toată ziua, în 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii, se intră gratis la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine!  Încă nu se circulă gratuit cu autobuzul, însă la Grădina Botanică e şi mai plăcut să citeşti“, încheie Victor Miron.

Mai puteţi citi:

Clujeanul care a creat noul selfie, book-selfie: „Românii nu citesc pentru că nu e cool să citeşti“

Citeşti? Ai reducere la medic! Primul cabinet stomatologic-anticariat, lansat la Cluj

Promoţiile vin mai repede la Cluj. Când cartea ieftineşte haina

VIDEO Cum să-i faci pe oameni să citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

FOTO Cum disciplinează un service din Cluj şoferii în trafic: autocolante cu citate din Ghandi şi Sun Tzu

Studenţii de la Ştiinţe Politice şi ale Comunicării promovează lectura în centrul Clujului

Vedetele susţin iniţiativa unui clujean de a promova lectura. Adrian Despot: „În România de azi, o campanie pentru lectură e ca o luptă de gherilă“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: