Competiţie regională de robotică la Cluj. Organizator: „Dacă m-a impresionat ceva la regionalele de la Iaşi şi Timişoara este creativitatea copiilor“

Competiţie
regională de robotică la Cluj. Organizator: „Dacă m-a impresionat
ceva la regionalele de la Iaşi şi Timişoara este
creativitatea copiilor“

UBB e gazda competiţiei  FOTO: Adevărul

UBB va găzdui în zilele de 2 şi 3 martie, la Cluj, competiţia regională de robotică organizată de Asociaţia ”Naţie prin Educaţie”. La eveniment sunt aşteptaţi peste 30 de elevi.

34 de echipe de elevi din Transilvania vor participa în zilele de 2 şi 3 martie la a treia competiţie regională de robotică.  

Meciurile de calificare au loc de la ora 10.00 în sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, situat pe strada Pandurilor nr. 7.

„Doar dacă eşti în sală poţi să înţelegi cât de multă adrenalină e la o astfel de competiţie. Mulţi dintre copii spun că FIRST Tech Challenge le-a schimbat viaţa. Unii spun că nu-şi pot imagina cum ar fi arătat adolescenţa lor fără programul de robotică, această etapă a vieţii se învârte, de fapt, în jurul acestui program. Ei nu învaţă doar să facă roboţi, ci interacţionează cu alţi copii care au aceeaşi pasiune. Învaţă să formeze echipe, pentru că este un concurs între echipe, iar ei pun foarte mult suflet în ceea ce este un mic start-up. Dacă m-a impresionat ceva la regionalele de până acum, de la Iaşi şi Timişoara, este creativitatea copiilor”, susţine Dana Războiu, fondatoarea Asociaţiei „Naţie Prin Educaţie”, potrivit unui comunicat. Asociaţia pune în practică programul internaţional FIRST Tech Challenge în România.

Finaliştii acestei competiţii regionale se va desfăşura la Bucureşti între 22 şi 24 martie. 

Mai puteţi citi:

Facultatea de Drept din Cluj, despre OUG 7: „Este un demers menit să rezolve conflicte personale între deţinătorii vremelnici ai unor funcţii de conducere“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: