Colegiul Medicilor Cluj a început o anchetă disciplinară în cazul doctorului care a dat SMS-ul jignitor: „Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai, pa, nesimţitule“

Colegiul Medicilor Cluj a început o anchetă disciplinară în cazul
doctorului care a dat SMS-ul jignitor: „Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai, pa,
nesimţitule“

Familia bolnavului de cancer a depus două sesizări împotriva medicului Ionel Mircu la Colegiul Medicilor Cluj şi la CJAS Cluj FOTO: bugetulpersonal.ro

Doctorul de familie Ionel Mircu, care i-a trimis unui pacient, bolnav de cancer, un SMS jignitor - „Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai, pa, nesimţitule“ - este cercetat de Colegiului Medicilor Cluj. Instituţia a anunţat că joi a început o anchetă disciplinară.

„Referitor la articolul de presa SMS-ul unui medic clujean catre un bolnav de cancer: “Ai atat de putin sa te bucuri de viata. Hai, pa, nesimtitule”, vă informăm că, în baza art. 107 din Statutul Colegiului Medicilor din România, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Cluj, întrunit în şedinţa în data de 11.04.2013, a decis declanşarea unei anchete disciplinare împotriva dr. Mircu Ionel Nerva Traian.

Potrivit reglementărilor legale, medicul intimat are posibilitatea de a formula orice apărare pe care o consideră necesară.

La finalizarea instrumentării anchetei disciplinare, dosarul de anchetă disciplinară va fi inaintat Comisiei de Disciplină, care are competenţa legală de a emite o decizie în acest sens“, precizează Colegiul Medicilor într-un comunicat.

Reamintim că medicul de familie Ionel Mircu din Cluj-Napoca a trimis un sms unui pacient de-al său, Milu Hodrea, în vârstă de 57 de ani, diagnosticat cu cancer, după ce a aflat că acesta vre să se mute la un alt doctor de familie.

SMS-ul jignitor sună astfel - „Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai pa, nesimţitule”.

Fiica bolnavului de cancer, Angela Hodrea, a depus azi o plângere la Colegiul Medicilor şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj. Angela Hodrea declara ieri că nu poate înţelege cum un medic trimite un astfel de mesaj unui pacient, bolnav de cancer pe deasupra.

„Nu mi se pare normal gestul doctorului. O persoană normală nu poate fi, din timp ce a trimis mesajul acesta. Nu cred“, afirma fiica.

Gestul doctorului Mircu i-a şocat şi pe medici.

„E absolut dureros. Sunt revoltată pentru că mereu m-am mândrit cu medici de familie performanţi, iar acum...“, a declarat Emilia Groza, preşedintele CJAS Cluj.

„Atitudinea medicului Mircu este într-adevăr, de condamnat, însă este şi o vină a sistemului. Bolnavul a fost plimbat prea mult. Apoi, legea îi permite unui medic de familie să prescrie doar două bilete de trimitere pe lună, ceea ce nu este în regulă pentru că un om se poate îmbolnăvi de mai multe ori într-o lună“, declara ieri, preşedintele Colegiului Medicilor, Aurel Bizo.

Acesta a mai spus azi, 11 aprilie, că a discutat cu familia - fiica bolnavului şi cumnatul acestuia - dar şi cu medicul acuzat (la telefon). „Lucrurile nu sunt aşa cum au fost prezentate. Vă rog să ne lăsaţi (n.r. se referă la presă) 10 zile ca să analizăm cazul şi apoi să formulăm concluziile“, a declarat Bizo.

Doctorul Ionel Mircu nu a putut fi contactat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: