Clujul, pe locul IV în ţară la numărului de sosiri ale turiştilor. Braşovul a avut un număr dublu de vizitatori

Clujul, pe locul IV în ţară la numărului de sosiri ale turiştilor. Braşovul a avut un număr dublu de vizitatori

Festivalurile sunt punctele de atracţie ale Clujului. FOTO: TIFF

Judeţul Cluj se află pe locul IV, după Bucureşti, Constanţa şi Braşov în topul realizat de Institutul Naţional de Statistică privind numărul de sosiri ale turiştilor în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018.

În ultimul raport dat publicităţii de Institutul Naţional de Statistică - - se arată că în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a înregistrat valori mai mari în: 
 
Municipiul Bucureşti (1933,8 mii),

Constanţa (1294,6 mii) 

Braşov (1250,5 mii) 

Cluj (612,1 mii)
 
„Sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. În fiecare structură de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică se socoteşte o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă”, se arată în comunicat. 
 
 

Cei mai mulţi turişti au venit din Germania

 
INS a mai precizat că „numărul de înnoptări ale turiştilor  a înregistrat valori mai mari în: 
 
Constanţa (4963,8 mii)
 
Municipiul Bucureşti (3150,3 mii)
 
Braşov (2439,6 mii)
 
Cluj (1140,7 mii).
 
„Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidenţa spaţiului de cazare turistică şi beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spaţiului ocupat, chiar dacă durata de şedere efectivă este inferioară intervalului menţionat”, se arată în comunicat. 
Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi in structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania ( 311,9 mii), Israel (255,0 mii), Italia ( 224,7 mii), Franţa (161,7 mii) şi S.U.A. (157,4 mii).
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările