Clujul, sub cod galben de vânt puternic. În zonele montane se circulă în condiţii de iarnă

Clujul, sub cod galben de vânt puternic. În zonele montane se circulă în condiţii de iarnă

Circulaţie în condiţii de iarnă  FOTO SuperSki Cavnic Facebook

Meteorologii au dat o avertizare de cod galben de vânt puternic şi pentru judeţul Cluj pentru ziua de luni, 30 octombrie, până în jurul orei 18.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, mai multe judeţe, printre care şi Clujul, se află sub cod galben de vânt puternic luni, 30 octombrie. Avertizarea dată de ANM este valabilă până la ora 18.00. 

„Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 şi 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, local peste 75 km/h. Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece. Notă: Unele intensificări ale vântului se vor semnala în orele amiezii şi în regiunile vestice. În Maramureş şi Transilvania, trecător şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte“, se arată pe site-ul ANM.

În zone de munte ale judeţului Cluj a nins în weekend, dar, anunţă repreznetanţii Consiliului Judeţean Cluj, nu există drumuri judeţene blocate sau închise circulaţiei rutiere. Nu au avut loc incidente sau accidente rutiere cauzate de condiţiile meteorologice sau de starea drumurilor, adaugă cei de la CJ Cluj.

„În contextul fenomenelor meteorologice deosebite pentru această perioadă a anului care s-au manifestat pe raza judeţului Cluj în ultimele zile, cu precădere în zona montană, respectiv vânt cu intensificări de 70-80 km/h şi chiar 90 km/h pe creste, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi depunere de strat de zăpadă cu o grosime de 1-3 centimetri, s-a intervenit pe două drumuri judeţene, respectiv pe DJ 107P Someşu Rece – Mărişel şi DJ 103K Căpuşu Mare – Agârbiciu – Dângău –  Râşca – Beliş iar la această oră se acţionează pe drumul judeţean DJ 108C Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor. În toate aceste situaţii s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului şi a lunecuşului, inclusiv sare“, precizează responsabilii CJ Cluj.

În zona de munte a judeţului s-au intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau materialul pietros de pe carosabil.

Firmele responsabile cu deszăpezirea în judeţul Cluj sunt SC Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilău-Huedin), respectiv Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – Societatea de Construcţii Napoca SA pentru loturile 2 (zona Turda) şi 3 (zona Gherla-Dej).

Mai puteţi citi:

Cod galben de vânt la Cluj. În zonele muntoase va ninge viscolit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: