Clujtronic, festivalul unde puteţi vedea macheta primei maşini electrice low-cost, concepută şi produsă 100% în România

Clujtronic, festivalul unde puteţi vedea macheta primei maşini electrice low-cost, concepută şi produsă 100% în România

Ştiinţă  FOTO Shutterstock

Sfârşitul lui septembrie aduce la Cluj o nouă ediţie a Festivalului Clujotronic. Din 29 septembrie şi până pe 1 octombrie inclusiv, vă aşteaptă trei zile pline de concerte, ateliere şi cele mai noi proiecte de artă digitală din domeniile muzicii, artei vizuale şi jocurilor.

Organizat de Centrul Cultural German şi Institutul Francez Cluj, Festivalul Clujotronic va fi deschis de Klaus Obermaier, unul apreciat artist inter-media în străinătate, care vine cu un set audio-video excepţional. La finalul festivalului se vor auzi acorduri de muzică electronică românească - Rodion G.A., pionierul muzicii electronice româneşti, care va realiza un performance inedit în colaborare cu artistul vizual francez Matthieu Tercieux.

„La fel ca în anii anteriori, Clujotronic reprezintă o platformă pentru schimbul de experienţă între artişti şi specialişti din domeniul jocurilor digitale din Germania, România şi Franţa. Invitaţii internaţionali propun noi forme de exprimare artistică prin intermediul celor mai actuale tehnici, pe care încearcă să le integreze pe piaţa tradiţională. Astfel, muzicienii români Alex Halka şi Vlaicu Golcea vor susţine un performance special creat pentru Clujotronic, împreună cu artistul vizual berlinez Kiritan Flux. Cuplul de artişti Halka & Flux a creat pentru ediţiile din 2014 şi 2015 seturi audio-vizuale inspirate din arhitectura cartierului Mărăşti, respectiv din pădurea Hoia-Baciu, fiind exemplul cel mai proeminent de colaborare artistică internaţională de lungă durată, dezvoltată la Clujotronic. Alex Halka va acompania muzical şi show-ul de light painting al fotografului german Christopher Noelle, care va prezenta publicului rezultatele unui workshop cu tineri fotografi clujeni. Cele trei seri de festival se vor încheia pe ritmuri dansante şi electrizante cu DJi clujeni Blanilla şi Danaga, iar trupa bucureşteană Crowd Control va îmbina concertul cu Live Gaming“, anunţă organizatorii.

Universitatea Tehnică din Cluj-napoca va participa la festival prin organizarea unui atelier de construit şi programat roboţi. În plus, participanţii la festival vor putea să vadă, în premieră europeană, macheta primei maşini electrice low-cost, concepută şi produsă 100% în România. 

Intrarea la toate activităţile din festival este gratuită.

Mai puteţi citi:

TechFest, primul festival al tehnologiei. „Viziunea noastră pentru 2020 este ca oraşul Cluj-Napoca să devină hub-ul tehnologic al Europei de Est”

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: