Clujenii vor face ture de bazin pe bani, în scopuri nobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Comunitară Cluj organizează un „maraton“ de înot, de pe urma căruia doreşte să strângă fonduri pentru acţiuni caritabile. La acţiune se poate înscrie oricine, ca înotător, dar şi ca suporter care „cumpără“ ture de bazin.

O oră de înot înseamnă 720 de calorii consumate, dar şi posibilitatea de a strânge bani pentru ajutorarea altora. Ideea de la care au pornit organizatorii a fost aceea de a crea un cadru în care organizaţiile neguvernamentale să poată strânge fonduri. Practic, fiecare înotător îşi poate alege cauza şi proiectul pentru care înoată.

„Înotătorul din partea Fundaţiei Comunitare Cluj, Alin Vaida, înoată pentru programul nostru de burse, pentru că avem foarte multe cereri. De exemplu, cu banii strânşi, vrem să ajutăm două fete cu performanţe de la Liceul Sportiv, care sunt talentate şi sârguincioase“, a declarat Dana Stoica, coordonatorul de comunicare şi strângere de fonduri al fundaţiei care organizează evenimentul. Acesta va avea loc în 7 august, la Compexul de Nataţie Politehnica.

Înotători actori şi fotografi

Potrivit regulamentului, fiecare înotător va participa în nume propriu. Nu pot participa înotători profesionişti sau cei care au făcut înot de performaţă în ultimii cinci ani. Înscrierea lor în competiţie este gratuită. Deja au şi apărut primii doritori să participe la acţiuna de strângere de fonduri.

Actorii Cornel Răileanu şi Cristina Pardanschi vor înota pentru a strânge bani pentru clubul lor de dezvoltare personală prin teatru, Personact. Suporterii pot să „cumpere“ ture de bazin ale înotătorului pe care doresc să îl susţină, iar preţurile variază între 1 şi 10 lei. Scopul este de a face cât mai multe ture pe bani, în 60 de minute.

Tototdată, pentru strângerea unor sume mai mari, firmele pot să cumpere spaţiul publicitar de pe echipamentul de înot, de pe prosoape sau de pe tricoul oficial al înotătorului. „Şi-au mai anunţat participarea şi firme care doresc să strângă bani pentru proiectele lor sociale, dar şi persoane fizice, cum ar fi un fotograf care doreşte să înoate“, a mai precizat Dana Stoica.

Organizaţiile Habitat, World Vision şi FRCCF vor participa la campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea unor case. „Practic, banii sunt adunaţi în conturile Fundaţiei Comunitare, dar vor fi folosiţi de cei pentru care au fost strânşi“, a mai precizat organizatoarea.

Anul trecut, la prima ediţie a „maratonului“ de înot, Fundaţia Comunitară Cluj a reuşit să strângă 9.000 de dolari în trei ore de înot, bani folosiţi în proiectele proprii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite