Clujeanul care a scăpat de două ori de cancer cu o reţetă proprie, după ce medicii nu-i mai dădeau speranţe. Doctorii: „Domnule, sunteţi un miracol”

Clujeanul care a scăpat de două ori de cancer cu o reţetă proprie, după ce medicii nu-i mai dădeau speranţe. Doctorii: „Domnule, sunteţi un miracol”

Nicolae Pop are un regim alimentar şi de viaţă strict. FOTO: Remus Florescu

Nicolae Pop este la 70 de ani dovada vie că o boală precum cancerul poate fi învinsă. Diagnosticat în 1990 cu cancer de colon, clujeanul a refuzat chimioterapia şi radioterapia. A ales să se trateze cu plante medicinale, iar acum prepară tratamente pentru pacienţi din toată ţara, unii dintre ei fiind chiar medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

La cei 70 de ani pe care-i are, Nicolae Pop are energia unui adolescent. Se trezeşte în fiecare zi la 5-6 dimineaţa şi aleargă 6-7 kilometri în parc. Nu a fost sportiv de performanţă, însă i-a plăcut mişcarea întotdeauna - a jucat fotbal, a făcut atletism, apoi a fost arbitru de fotbal. În 2013, a ieşit pe locul 4 la Balcaniada pentru veterani de la Zagreb la proba de  5 kilometri marş. La ora 8 dimineaţa ajunge în cabinetul său din cartierul Mănăştur şi începe să lucreze cu pacienţi veniţi din toată ţara. Deşi nu are studii medicale, de profesie fiind tehnician care a lucrat în fabrică, Nicolae Pop a învăţat pe pielea lui importanţa plantelor medicinale. 
 
“Norocul meu a fost că n-am acceptat să fac iradieri. Nu sfătuiesc pe nimeni să facă. Nimeni în lume nu s-a vindecat de cancer cu iradieri sau cu citostatice, dar la noi se insistă. Celebrul medic John Hopkins spune că prin aceste terapii odată cu otrăvirea celulelor canceroase sunt distruse şi celulele sănătoase”
Nicolae Pop
 
Cum s-a vindecat de cancer
 
În 1990 a fost diagnosticat cu cancer de colon şi operat la Spitalul Militar din Cluj. După intervenţia chirurgicală, medicii i-au recomandat să facă chimioterapie şi radioterapie pentru a finaliza tratamentul. “Norocul meu a fost că n-am acceptat să fac iradieri. Nu sfătuiesc pe nimeni să facă. Nimeni în lume nu s-a vindecat de cancer cu iradieri sau cu citostatice, dar la noi se insistă. Celebrul medic John Hopkins spune că prin aceste terapii odată cu otrăvirea celulelor canceroase sunt distruse şi celulele sănătoase, dar şi organe importante precum ficatul, rinichii, inima. Radioterapia pentru nodulii mamari poate duce la metastaze osoase”, povesteşte Nicolae. 
 
Am făcut un tratament pe bază de mărul lupului şi alte plante. Am băut ceaiuri şi am făcut băi de şezut şi clisme. După trei luni am fost la Oncologie la analize. Medicul mi-a spus: <<Domnule Pop sunteţi un miracol, doar 20-30% dintre pacienţii în situaţia dumneavoastră scapă>> Eram pe ultima sută de metri cu cancerul”
Nicolae Pop
 
„Domnule Pop, sunteţi un miracol”
 
Clujeanul a fost sfătuit de o verişoară care lucra la Spitalul de Oncologie să nu facă iradieri şi citostatice. „M-a convins să mă duc în Baia Mare, unde era un terapeut care lucrat cu plante medicinale. Am făcut un tratament pe bază de mărul lupului şi alte plante. Am băut ceaiuri şi am făcut băi de şezut şi clisme. După trei luni am fost la Oncologie la analize. Medicul mi-a spus: <<Domnule Pop sunteţi un miracol, doar 20-30% dintre pacienţii în situaţia dumneavoastră scapă>> Eram pe ultima sută de metri cu cancerul”, povesteşte Pop. Atunci i-a dezvăluit medicului că nu a făcut iradieri şi nu a luat citostatice. „Nici nu trebuia să faceţi, mi-a spus el. Cu toate acestea, după operaţia mi-a recomandat să fac. Medicii recomandă citostatice şi iradieri, dar eu nu recomand la nimeni, cu medicamentele care sunt la noi pe piaţă este un dezastru”, a explicat clujeanul.

Pop nu ştia nimic despre plante înainte să se înbolnăvească, dar a început să înveţe. A făcut un curs de plante medicinale la Facultatea de Medicină şi a studiat lucrări din toată lumea pe această temă. „Pot să spun că tratamentul cu mărul lupului pentru cancer eu l-am promovat la nivel naţional şi chiar mondial”, spune Pop. După 10 ani a făcut din nou cancer de colon. „Problema este că prima dată când am fost diagnosticat nu a fost verificat şi intestinul unde erau nişte polipi care s-au dezvoltat. Am fost din nou operat şi am făcut din nou tratament cu plante. M-am vindecat a doua oară de cancer. Eu sunt recunoscător medicilor care m-au operat, ei mi-au salvat viaţa. Eu lucrez cu medicii, dar nu recomand nimănui citostatice şi iradieri”, concluzionează Pop. 
 
„În primul rând recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu”
Nicolae Pop
 
Regimul alimentar, esenţial 
 
Pop spune că esenţial atât în tratarea cancerului, cât şi în prevenirea majorităţii bolilor este regimul alimentar. „În primul rând recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu. Lactatele din comerţ nu au valoare, înlocuiţi-le cu laptele de casă nefiert. Înlocuiţi sarea de mare cu sare de bucătărie. Mâncaţi doar pâine neagră”, recomandă Pop. El îi contrazice pe medicii care le spun pacienţilor că nu trebuie să ţină regim dacă sunt bolnavi. „Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim”.
 
„Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim” 
Nicolae Pop
 
Cauzele cancerului
 
Pop recomandă pacienţilor lui să facă mişcare multă. „Sedentarismul este mai rău decât ţigara. E important de ştiut că mişcarea trebuie făcută în aer curat, în parcuri, în pădure. Nu este în regulă să faci mişcare într-o sală de fitness. Corpul trebuie oxigenat cu aer curat”, explică Pop. Întrebat despre cauzele cancerului, Pop a susţiut: „Eu cred că principalele cauze ale cancerul sunt de natură mentală/afectivă şi de alimentaţie”. La laboratorul lui Nicolae Pop vin pacienţi din întreaga ţară. „Unii dintre ei sunt medici sau pacienţi trimişi de medici. E important să vină înainte de a face citostatice şi iradieri. După aceea, organismul este foarte slăbit. E greu de luat o decizie pentru că nimeni nu oferă garanţii”, spune Nicolae Pop. 
 
Ce spun medicii

Contactat de reporterul Adevărul, directorul Institutului Oncologic "Prof. Dr. I Chiricuta", Patriciu Achimaş-Cadariu, nu a dorit să comenteze vis-a-vis de afirmaţiile lui Nicolae Pop: "Nu comentez aberaţii de genul acesta".  
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările