Clujeanul care a decedat după ce a căzut într-un cazan nu avea centură de siguranţă

Clujeanul care a căzut sâmbătă într-un cazan de la circa 12 metri la Combinatul Dej, în timp ce se afla la locul de muncă, a decedat după ce a fost resuscitat timp de patru ore. Conform directorului coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Iulian Roşca, muncitorul nu era asigurat corespunzator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clujeanul Ioan B, de 48 de ani, care a căzut sâmbătă, în jurul orei 10.30, într-un cazan dezafectat la Combinatul Dej a decedat în aceaşi zi, în jurul orei 18.45.

Potrivit lui Dorin Mureşan, şeful UPU, bărbatul a fost transportat la UPU în stare gravă, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici acesta nu a mai putut fi salva, din cauza traumatismelor suferite de acesta.

"Bărbatul a suferit stopuri cardiace repetitive, fiind resuscitat timp de patru ore. Nu avea şanse de supravieţuire, deşi noi am încercat tot ce s-a putut", a declarat medicul Dorin Mureşan.

Potrivit directorului coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Iulian Roşca, muncitorul nu era asigurat corespunzator. "Bărbatul, muncitor necalificat, executa lucrări de debitare şi, nefiind asigurat cu centura de siguranţă, a căzut în interior, unde s-a lovit de mai multe cabluri", a declarat Iulian Roşca.

Acesta a precizat ca ITM Cluj a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă au fost respectate normele de siguranţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările