Clujeanul acuzat că a încercat să dea foc sediului PSD a ajuns să fie condamnat pentru consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un programator din Cluj, percheziţionat într-un dosar de tentativă de distrugere a sediului PSD, a fost găsit cu droguri FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Un programator din Cluj, percheziţionat într-un dosar de tentativă de distrugere a sediului PSD, a fost găsit cu droguri FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Un programator din Cluj a ajuns să fie condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru consum ilicit de droguri după ce locuinţa i-a fost perchziţionată într-un dosar de tentativă de distrugere a sediului PSD Cluj.

Februarie 2018. Printr-un apel la 112 poliţiştii sunt alertaţi cu privire la faptul că în faţa sediului PSD Cluj au fost arse mai multe ziare şi zona a fost stropită cu benzină. La scurt timp după incident poliţiştii au identificat un suspect, în persoana unui programator de 41 de ani din Cluj-Napoca.

Procurorul de caz a obţinut de la Judecătoria Cluj-Napoca un mandat de percheziţie a locuinţei suspectului. Poliţiştii au descins în locuinţa bărbatului, iar în buzunarul unei haine au găsit un pliculeţ cu cannabis. Astfel, pe lângă acuzaţia de tentativă de distrugere a sediului PSD, programatorul clujean s-a ales cu dosar penal şi pentru consum de droguri.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus renunţarea la urmărirea penală în dosarul de tentativă de distrugere a sediului PSD, dar bărbatul găsit cu cannabis la percheziţii a fost trimis în judecată pentru consum ilicit de droguri.

Apărarea bărbatului

La proces, bărbatul, despre care judecătorul a reţinut că este divorţat şi are probleme cu alcoolul, a declarat că în seara dinaintea percheziţiei a fost într-un club unde a cunoscut o domnişoară, care era însoţită de o altă domnişoară şi doi bărbaţi. 

IT-istul a mai declarat că a dansat cu domnişoara aceea şi cu prietenii ei până în jurul orelor 23:00, când, cu toţi au hotărât să meargă la el acasă pentru a continua petrecerea.

„Inculpatul a arătat că se afla în stare de ebrietate la momentul la care a părăsit localul respectiv, iar după ce au ajuns cu toţii la domiciliul său au continuat să petreacă şi să consume băuturi alcoolice, până în jurul orelor 01:00-02:00, când inculpatul se afla într-o stare şi mai avansată de ebrietate, astfel că inculpatul le-a comunicat noilor săi prieteni că el se retrage să doarmă şi că ei pot continua să petreacă cât vor dori, iar când doresc să plece, pot să o facă, fără nicio restricţie”, se arată în datele de la dosar.

Bărbatul a mai arătat că s-a retras în dormitorul său şi nu ştie când au plecat noile sale cunoştinţe, dar, în condiţiile în care încă nu îşi revenise din starea de ebrietate a fost trezit de poliţişti. Programatorul a declarat că habar nu avea de existenţa drogurilor în casa lui, aflând ulterior că e vorba de cannabis.

Judecătorul nu l-a crezut, însă, pe bărbat susţinând că probele arată că „este de remarcat că inculpatul nici măcar nu ştie despre câte persoane (n.r. care au fost la el acasă) era vorba”.

„În faza de urmărire penală a susţinut că domnişoara respectivă pe care a cunoscut în noaptea de 26 spre 27 februarie 2018, era însoţită de două persoane de sex masculin şi alte două persoane de sex feminin, pentru ca apoi, în faza de judecată inculpatul să declare că acea domnişoară era însoţită de doi bărbaţi şi de încă o femeie.

Apoi este total ilogic ca nişte persoane despre care inculpatul nu ştie nimic, nici măcar numele lor, şi despre care nu a putut furniza nici date primordiale constând în elemente fiziologice primare, cum ar fi înălţime, culoare păr, culoare ochi, gen de tunsoare, etc., şi care la rândul lor nu cunosc nimic despre inculpat, să îi facă acestuia „cadou” o cantitate de cannabis, suficientă pentru confecţionarea unui număr de aproximativ 7 ţigări şi care costă aproximativ 200 de lei”, se arată în sentinţa de condamnare la 10 luni de închisoare cu suspendare.

Judecătorul a mai arătat că  „este greu de crezut că o persoană care îşi procură droguri de risc, respectiv cannabis, contra cost, oferă un asemenea cadou unei persoane pe care abia a cunoscut-o, şi despre care nici măcar nu ştie, în condiţiile în care nu au discutat despre droguri, aşa cum afirmă inculpatul, că este sau nu consumatoare de asemenea substanţe”.

„Nu putem să nu remarcăm abilitatea cu care inculpatul a folosit starea de beţie din noaptea respectivă, pe care a invocat-o, în folosul său, fie considerându-se vulnerabil din cauza ei, fie – suficient de lucid.

Astfel, pe de o parte, inculpatul a susţinut că a semnat actele întocmite de poliţişti cu ocazia percheziţiei domiciliare, fără să le citească, „pentru că era în stare de ebrietate”, apoi a declarat că oricât de beat ar fi fost, nu ar fi predat din proprie iniţiativă substanţa respectivă poliţiştilor, deoarece nu vroia să pună la dispoziţia organelor probe care să-l incrimineze”, a mai arătat Tribunalul Cluj, a cărui sentinţă nu este definitivă.

Vă recomandăm să citiţi: 

Liderul PSD Cluj, derapaj fără precedent la adresa unei colege: E o amibă care a urcat de la curul vacii spre deputăţie. Va fi exclus şi proxenetul său politic

FOTO Incident la sediul PSD Cluj. Liderul local vorbeşte de o „mână criminală“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite