Cluj: VIDEO FOTO Salturi mortale pe motocicletă şi maşini împotmolite în noroi la Ursus Alcohol Free Track

Cluj: VIDEO FOTO Salturi mortale pe motocicletă şi maşini împotmolite în noroi la Ursus Alcohol Free Track

Cluj: VIDEO FOTO Salturi mortale pe motocicletă şi maşini împotmolite în noroi la Ursus Alcohol Free Track

Acrobaţiile a trei campioni de freestyle motocross i-au lăsat pe clujeni cu gura căscată. Înainte de demonstraţia motocicliştilor, clujenii s-au delectat cu un concurs de off-road.


La orele amiezii, parcarea Polus Center era arhiplină, aproape 2.000 de clujeni înghesuindu-se să vadă atât concursul de off-road, cât mai ales o demonstraţie de freestyle motocross.

Aşteptarea s-a dovedit a fi răsplătită de spectacolul oferit de austriecii Gerhard Mayr şi Martin Schenk şi de slovacul Branko Niks, cu toţii campioni la freestyle motocross. După ce s-au “încălzit” cu câteva salturi “lejere”, cei trei au dat drumul “artileriei grele”: salturi peste cap, salturi în care au combinat diverse elemente acrobatice şi – cireaşa de pe tort – salturi în care au zburat paralel cu motocicletele.

Get the Flash Player to see this player.“Fabulos! Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. E incredibil”, a afirmat un tânăr care a urmpărit cu sufletul la gură acrbaţiile. Chiar şi piloţii s-au declarat încântaţi de spectacol, dar mai ales de locul unde a fost amplasat circuitul pe care l-au folosit. “Nu am mai fost niciodată pe un traseu realizat în parcarea unui centru comercial. Amplasamentul e excelent”, a mărturisit Gerhard Mayr.

Austriacul de 25 de ani, aflat pentru prima dată în România, le-a dezvăluit iubitorilor motociclismului şi o parte din “secretele” sale. “Totul începe cu concursurile de motocros. Acolo cunoşti motocicleta. Abia după aceea poţi trece la freestyle. Aşa am făcut şi eu, iar la început mi-a fost destul de greu: mi-am rupt piciorul, umărul…”, spune tânărul originar din Linz, care mai afirmă că, pentru piloţii care practică freestyle motocross, cel mai important este “să audă şi să simtă motocicleta”. 
  • 15.000 de euro
    este preţul aproximativ al fiecăreia dintre motocicletele folosite de cei trei campioni. Acestea au fost modificate în special pentru a rezista mai bine aterizărilor.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA SPECTACOLUL DE FREESTYLE MOTOCROSS

Spectacolul de la Polus Center a început de dimineaţă, cu concursul de off-road urban Ursus Alcohol Free Track. Traseul presărat cu o imensă groapă umplută cu apă, cu butuci, cu bolovani sau cu dealuri de pământ le-a dat mult de furcă piloţilor, foarte puţini fiind cei care au reuşit să îl termine în timpul maxim admis de organizatori, cinci minute.

VEZI AICI IMAGINI DE LA CONCURSUL DE OFF ROAD

„Am avut mari probleme în zona cu lemne. Din păcate, maşina mea e prea joasă şi nu a putut trece peste ele”, a spus Paul Chiorean. Un alt concurent, Sergiu Molodvan, a avut probleme la groapa cu noroi. „Cablul de la troliu s-a prins sub maşină. Puteam să îl rup, dar nu mai aveam cum să ies de acolo”, a povestit tânărul sibian, care a fost nevoit să intre în noroi pentru a debloca acel cablu.

Get the Flash Player to see this player.


Finalul, duminică

Printre puţinii care au ajuns la finiş s-a numărat Patrick Danciu. „Traseul nu e greu, e foarte greu. Dar în acelaşi timp, e şi frumos”, a spus acesta. Din nefericire pentru el şi pentru copilotul său, nici faptul că au fost primii care au ieşit din groapa cu noroi fără ajutorul troliului nu i-a ajutat: au depăşit timpul obligatoriu de cinci minute şi au fost eliminaţi.

Concursul de off-road de la Polus Center va continua şi duminică, atunci când va avea loc competiţia la categoria "Extrem", pe un traseu mult mai dificil decât cel de sâmbătă. De asemenea, la ora 18.15 va avea loc un concert al trupei Timpuri Noi.

Mara, pilot de monster truck

Printre momentele speciale pregătite de organizatori s-a numărat o tură pe care fotbalistul Bogdan Mara, de la CFR, a efectuat-o cu unul din monster-truck-urile aduse la Polus Center. „Mă simt cu adevărat la înălţime”, a spus componentul echipei naţionale, care a mărtuisit că s-a aflat pentru prima dată într-un astfel de vehicul.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Twitter RSSYahoo! MessengerE-mailUrmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: