CLUJ: Primăria alocă fonduri pentru subvenţiile la încălzire, dacă statul le elimină

Pentru vara 2010-2011, municipalitatea are în vedere atribuirea subvenţiilor pentru încălzire, gradual în funcţie de situaţia financiară a fiecărei familii, respectiv direct proporţional cu nevoile acestora.

În prezent, Primăria Cluj-Napoca şi Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj analizează modalitatea în care s-ar putea aloca subvenţia pentru iarna următoare. Din cauza probabilităţii ca pentru iarna viitoare, din bugetul de stat să fie eliminată acordarea subvenţiei pentru încălzire, administraţia locală ia în calcul alocarea unor fonduri pentru a ajuta familiile aflate în dificultate.

Astfel, potrivit calculelor municipalităţii, în eventualitatea în care se anulează subvenţia de stat pentru încălzire, la Cluj preţul pentru o gicacalorie ar urma să crească de la 165 de lei la 223 de lei.

Fondurile destinate acoperirii subvenţiilor de la stat ar urma să fie atribuite gradual, funcţie de situaţia  financiară a beneficiarilo şi direct proporţional cu nevoile lor. Potrivit informaţiilor prezentate de municipalitate, e posibil ca subvenţiile să nu fie atribuite apartamentelor în care funcţionează companii sau sunt închiriate. Se estimează că pentru 2010, subvenţiile Primăriei la încălzire vor constituie 48.000.000 de lei.

În prezent, peste 40.000 de apartamente, cu peste 100.000 de oameni sunt în acest moment racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: