Cluj: Premieră - Film animat 3D despre răpiri şi extratereştri (VIDEO)

Cluj: Premieră - Film animat 3D despre răpiri şi extratereştri (VIDEO)

Cluj: Premieră - Film animat 3D despre răpiri şi extratereştri (VIDEO)

Cinefilii clujeni pot urmări, în această seară, de la orele 18.00, 20.00 şi 22.00 , la Cinema City, cel mai nou film animat 3 D, „Bătălia pentru Terra”.


„Bătălia pentru Terra” este povestea unei invazii inverse, în care extratereştrii aparţin la origine tot speciei umane. Povestea începe cu Mala (Evan Rachel Wood), o fetiţă al cărei tată, Roven (Dennis Quaid), fusese răpit în timpul unei invazii a extratereştrilor.

Pentru a-şi salva tatăl, Mala îl răpeşte pe Jim (Luke Wilson), un pilot rănit, care se prăbuşise cu aeronava sa. În timp ce Mala îi îngrijeşte rănile şi-l ajută să se recupereze, ei află că atmosfera Terrei devenise ostilă pentru viaţa pământenilor.

Soluţii „limită” pentru salvarea Terrei

Planul de salvare conceput de Earthforce (Forţa de cucerire a Pământului) este să aducă aici un Terraformer care să modifice atmosfera Terrei pentru ca planeta să poată deveni o casă bună pentru specia umană venită din spaţiu, dar otrăvită pentru pământenii care o populează în prezent.

Cuceritorii epuizaseră deja resursele a trei planete pe care puseseră stăpânire, inclusiv Pământul şi vroiau să rămână aici, în ultima lor casă. În bătălia finală, văzând că cele două tabere sunt gata să se distrugă una pe alta, Jim îşi dă seama că singurul mod de a salva Terra este să distrugă Terraformer-ul.

„Privind retrospectiv, în căutarea acelui moment unic de inspiraţie iniţială, îmi dau seama că era inevitabil ca filmul meu să vorbească despre o invazie inversă. Dintotdeauna mi-au plăcut filmele cu extratereştrii şi invazii. Însă după ce am vizionat filme cum ar fi War of the Worlds de 20 de ori, abia atunci mi-am dat seama că aşteptam mai mult de la ele”, şi-a explicat Aristomenis Tsirbas, regizorul producţiei, demersul cineatic.

Coloană sonoră cu orgă de sticlă şi tobe de doi metri

Compozitorul Abel Korzinewsi a folosit instrumente originale pentru crearea sonorităţilor speciale din film, cum ar fi orga de sticlă sau tobele înalte de doi metri, care emiteau sunetele pământenilor sau ale altor lumi. „Scopurile extratereştrilor din aceste filme erau fie neclare, fie rău intenţionate. Niciunul dintre filmele cu extratereştri nu explorau suficient toate nuanţele bătăliei pentru supravieţuire ce se dă între specii“, a fost de părere Aristomenis Tsirbas.

Când rulează filmul?

Filmul animat 3 D, „Bătălia pentru Terra“, rulează la Cinema City în premieră azi. Cinefilii clujeni pot urmări producţia zilnic la orele 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 şi 22.00. Sâmbătă şi duminică filmul poate fi văzut şi la ora 12.00.

Vezi trailerul filmului aici: