Cluj: Prag cu gheare în parcarea de pe Primăverii

Cluj: Prag cu gheare în parcarea de pe Primăverii

Peste ghearele metalice se poate trece doar la ieşire, ele fiind împinse înăuntru când sunt călcate / Foto: Adrian M. Popa

Clujenii trebuie să treacă peste un prag cu gheare metalice când ies din parking-ul din Mănăştur. Unii şoferi reclamă că îşi freacă maşina. Sistemul montat la parcarea etajată de pe strada Primăverii permite doar ieşirea, întrucât ghearele de metal au fost concepute să sfâşie cauciucurile celor care se încumetă să intre peste ele în parking.

Ştiri pe aceeaşi temă

La intrare s-a montat o barieră, iar la ieşire un prag „unisens“. Acesta din urmă nu este foarte diferit de pragurile puse pentru limitarea vitezei pe străzile din oraş, doar că are în plus nişte lame care perforează cauciucurile dacă se încearcă intrarea în sensul opus sensului de montaj al „ghearelor“. Sistemul cu gheare este anunţat printr-o placă amplasată deasupra căii de acces.

Păreri împărţite în ceea ce priveşte utilitatea

Mulţi dintre cei care au trecut pe la parking să îşi scoată maşinile s-au uitat curioşi la pragul cu gheare sau l-au încercat cu piciorul. În ceea ce priveşte utilitatea noului sistem, părerile clujenilor care şi-au scos în această dimineaţă maşinile din parking, trecând peste prag, sunt împărţite.

„Mie mi se pare o idee bună. Şi interesantă. Este mai simplu să pui un asemenea prag decât să montezi încă o barieră. În acest fel, nu se mai poate intra pe la ieşire“, spune Attila Nyakar, de 24 de ani, care locuieşte în apropiere.

Nu de aceeaşi părere este, însă, Cornel Sana, vecin al lui Attila. „Cred că e o cretinătate. E mult prea înaltă, cred că aţi văzut, am lovit burta maşinii când am trecut peste. Nu înţeleg de ce era atât de greu să mai pună o barieră“, a spus el.

Cu ocazia montării pragului şi barierei au fost amplasate şi două camere video în plus cu care se supraveghează accesul în parking. Toate acestea au costat 5.500 de euro, pragul fiind cel mai ieftin, aproximativ 500 de lei. Potrivit administraţiei locale, sistemul de barieră cu cartelă a fost montat la solicitarea cetăţenilor.

Intrare pe bază de card

Accesul în parcare se face, începând de astăzi, pe bază de cartelă. Cardurile de acces pot fi ridicate de către cei care au abonamente în parcare de la postul de Poliţie Comunitară din incinta parking-ului Primăverii, pe baza buletinului de identitate.

Parking-ul are 440 locuri, împărţite pe două nivele subterane, parter, şase etaje şi o terasă. Un abonament pentru un an este de 110 lei pentru riverani şi 840 de lei pentru firmele din zonă. Cei care nu locuiesc în apropiere dar vor să închirieze un loc de parcare o pot face doar sus, la terasă, şi vor plăti 65 de lei pe an, în vreme ce abonamentul costă 225 lei pe an pentru persoane juridice, tot la terasă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: