Cluj: Mortar, cabane şi medici de apartamente la târgul CAMEX din Cluj

Cluj: Mortar, cabane şi medici de apartamente  la târgul CAMEX din Cluj

Cluj: Mortar, cabane şi medici de apartamente la târgul CAMEX din Cluj

Clujenii pot găsi materiale de construcţii, oferte şi diferite servicii imobiliare la târgul de construcţii care se desfăşoară timp de patru zile la Sala Sporturilor


Sezonul de toamnă al evenimentelor expoziţionale a fost deschis astăzi, la Sala Sporturilor, cu un târg cu profil de construcţii. Producătorii români ocupă un spaţiu important în cadrul manifestării.

Câteva zeci de firme producătoare şi prestatorare de servicii expun timp de patru zile la Sala Sorturilor din Cluj în cadrul expoziţiei naţionale de construcţii şi instalaţii CAMEX. Manifestarea strânge împreună toţi actorii din zona imobiliară, de la producători de materiale de construcţii, până la constructori de apartamente şi agenţii imobiliare.

Pe platoul din faţa Sălii Sporturilor privirile au fost atrase de casele de lemn ale firmei bistriţene Prisma Prod. Ştefan Schmutzer, reprezentantul de vânzări al firmei ne-a declarat că produsul este vândut în toată Europa în peste 60 de modele. „Criza se resimte, dar în ţară parcă mai puţin”, ne-a spus Schumtzer. Noul model prezent la Cluj include şi terasa pentru bere.

Chiestionar interactiv pentru Lomb

Chiar la intrarea în spaţiul expoziţional reprezentanţii mai multor proiecte imobiliare îi îmbie pe vizitatori, cu preţuri începând de la 700 de euro pe metrul pătrat până la 1000 de euro mp, în microcartierele Cluj 2, Calea Baciului, Mao Residence sau Lomb.

Reprezentanii firmei Impact îi chestionează pe vizitatori cu privire la preferinţele lor, pe o plajă de la 600-1600 euro pe metu pătrat, cele mai bune zone fiind cele de lângă lac, parc sau cu cea mai bună panoramă. Alina Foghiş ne-a declarat că acest chestionar ar putea deermina demararea lucrărilor pentru cele mai multe opţiuni.

Septimiu Panait, managerul Cartierului Calea Baciului ne-a declarat că a reuşit să depăşească momentul de criză, cu un credit bancar de peste un milion de euro. „Probleme de întârziere sunt cu derularea creditului pentru prima casă, de peste două luni. Este un proces destul de anevoios”, ne-a spus Panait.

Aghireş la concurenţă cu Baumit

Materialele de construcţii sunt reprezentate cel mai bine de ardeleni. Bega Minerale îşi promovează pentru prima dată gama de mortare pentru tencuieli şi zidărie, produse din acest an la Aghireş. Mihai Sarachie, directorul comercial al firmei susţine că noul produs a fost testat în Germania, fiind la acelaşi nivel de calitate cu marii producători mondiali.

Economistul Alexandru Mureşan de la Veralcom Târgu-Mureş expune pentru prima dată la Cluj cărămida brevetată de doi ani, din spumă de beton şi polistiren, destinată caselor pasive. Pentru dotarea sălilor de baie, firma Fibrocom din Zalău oferă toate tipurile de cade de baie din fibră de sticlă.

La târg sunt prezenţi şi „medicii” de la firma clujeană IBC Focus, care oferă informaţii şi rapoarte legate de necesarul celor peste 6.000 de şantiere de construcţii deschise la această oră în toată ţara. După cum ne-a declarat Andreea Şut, marketing manager, în luna iulie se construiau în ţară 56 de abatoare, 40 de hoteluri de lux şi 115 firme de pus pardoseli.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Twitter RSSYahoo! MessengerE-mailUrmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: