Cluj: DESTINAŢII DE WEEKEND Beliş, un petec de Elveţie în Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>DESTINAŢII DE WEEKEND</b> Beliş, un petec de Elveţie în Apuseni
Cluj: <b>DESTINAŢII DE WEEKEND</b> Beliş, un petec de Elveţie în Apuseni

Zona lacului din comuna Beliş vă oferă numeroase posibilităţi de relaxarea şi de distracţie la finele unei săptămâni agitate.

La numai o oră şi jumătate de Cluj-Napoca, vă puteţi destinde în voie, pe malul lacului Beliş, fie că preferaţi sporturile nautice, fie că aveţi nevoie doar de câteva zile de ruptură de cotidian.

Belişul te întâmpină cu o atmosferă extrem de liniştită şi cu peisaje idilice. Odată ajuns acolo, ai impresia că acesta e locul în care s-a inventat liniştea. Din când în când, îţi mai aduc aminte că zona e populată talăngile vitelor care pasc în voie într-un decor desprins parcă din cărţile poştale elveţiene. Peisajul de basm e întregit de lacul mărginit de staţiunea Fântânele, aflat la doar câţiva kilometri de comuna Beliş.

Preţuri pentru toate buzunarele

Zona e preferată în special de grupurile de tineri dornici de o distracţie pe cinste, de vineri şi până duminică. Zeci de case sunt disponibile pentru închiriat, la preţuri care pornesc de la 50 de lei pentru fiecare persoană, până la câteva sute de lei, în funcţie de dotări şi de apropierea de lac.

Există, însă, şi posibilitatea cazării în staţiunea Fântânele, la mini-hotel, unde costurile sunt destul de ridicate: 150 de lei camera pe noapte. Mult mai accesibile sunt pensiunile - nu foarte multe, e drept - unde o cameră costă 80 de lei pe noapte, cu tot cu micul dejun, preparat după „legile” ţăranilor din zona de munte a Ardealului.

Printre cei care au ales să îşi petreacă astfel weekend-ul trecut s-a numărat şi o familie din Sălaj. „Ne propunem în primul rând, să ne relaxăm, să uităm aici de toate grijile”, ne-a spus Daniel Mureşan.

Totul, în jurul lacului

Când vine vorba de distracţie, principalele atracţii sunt plimbările pe lac sau chiar scăldatul, cu toate că nu e indicat tuturor, având în vedere temperaturile scăzute ale apei.

După ce vaporaşul care oferea posibilitatea plimbărilor pe lac s-a scufundat, autorităţile din zonă au căutat soluţii să remedieze problema, dar nu au reuşit. Astfel, au mai rămas la dispoziţia turiştilor ofertele „privaţilor”: bărcile cu vâsle (20 de lei pe oră) şi cele cu motor (60 de lei pe oră).

Pentru cei care deţin ambarcaţiuni, totul e mult mai lesne: ajunge doar să le aducă şi să le lase la apă. Cine însă nu preferă plimbările pe lac poate alege drumeţii în zonă sau chiar o „partidă” de turism religios, la Mănăstirea Râşca Transilvană,de lamarginea comunei Beliş

„Bonus” la Tarniţa şi Mărişel

Pentru a ajunge la Beliş, clujenii pot alege fie ruta clasică, pe la Huedin, fie pe cea mult mai dificil de parcurs, dar infinit mai pitorească, pe la Tarniţa şi Mărişel. Astfel, au şi ocazia de a vizita Mărişelul, cea mai întinsă comună clujeană, unde se află şi Crucea Iancului, locul unde are loc anual un festival dedicat „Crăişorului Munţilor”, dar şi de a mai face o baie, pe drumul spre casă, la Tarniţa.

CITEŞTE TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite