Cluj: Buget de zero lei pentru Transilvania Jazz

Cluj: Buget de zero lei pentru Transilvania Jazz

Teodora Enache va susţine două concerte în cadrul festivalului

Unul din cele mai importante festivaluri de jazz din ţară va prezenta patru concerte şi fără nume sonore. Desfăşurarea ediţiei cu numărul patru a fost decisă pe ultima sută de metri, abia acum trei săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizarea unuia dintre cele mai importante festivaluri de jazz din România, Transilvania Jazz Festival, a ridicat anul acesta, din cauza crizei financiare, un mare semn de întrebare.

Dacă anul trecut bugetul evenimentului a fost de 10.000 de lei, anul acesta a ajuns la „zero“, susţin organizatorii. Aceştia au înaintat invitaţii pentru artiştii care vor susţine recitaluri în cadrul festivalului, fără să aibă însă fonduri proprii, pentru a-i plăti. 

Parteneriate şi promisiuni

„Bugetul anul acesta nu este format din bani. În momentul acesta bugetul este zero. Avem promisiuni din partea sponsorilor, cum că vor plăti ei onorariile artiştilor. Nu există îndoiala că nu va fi aşa, în mod real. Tot ce am primit cash au fost 2.000 de lei, din parte autorităţilor clujene, cheltuiţi deja pentru tipărituri, pentru promovare“, a declarat Claudia Both, organizatorul evenimentului.

Potrivit lui Both, onorariul invitaţilor este de aproximativ 16.000 de euro, iar Transilvania Jazz Festival se va desfăşura în perioada 15 – 18 octombrie, în premieră, exclusiv cu ajutorul parteneriatelor încheiate.

Astfel, atât Casa de Cultură a Studenţilor, unde vor avea loc concertele, cât şi proprietarul unui hotel clujean şi-au oferit gratuit serviciile. Festivalul va avea doar trei zile, nu cinci aşa cum s-a întâmplat la primele două ediţii, fără nume sonore.

Un concert pe zi

„Încercăm să reducem cantitatea concertelor, nu şi calitatea. Nu sunt nume sonore, dar sunt artişti profesionişti, trupe foarte valoroase. Din cauza problemelor financiare, am înaintat invitaţiile către artişti acum două săptămâni“, a mai spus Claudia Both.

Pe scena Casei de Cultură a Studenţilor vor avea loc anul acesta doar trei concerte, festivalul fiind deschis cu un recital al Theodosii Spassov (Bulgaria) şi Teodora Enache, de la ora 21.00, în Fashion Club. Organizatorii au fost hotărâţi iniţial să renunţe şi la celebrele jam sessionuri, datorită lipsei de interes a proprietarilor de cluburi pentru acest gen de evenimente.

„Unul dintre proprietarii de cluburi mi-a spus «nu merită clienţii mei un asemenea eveniment». M-am simţit jignită. Azi însă s-a decis că vor fi jam sessionuri, în Diesel şi Fashion“, a conchis Claudia Both.

Casetă: 25 de lei, un bilet de intrare

Biletele vor fi puse în vânzare începând de miercuri, la agenţia de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor, iar preţul unui bilet de intrare pentru un concert va fi de 25 de lei. Elevii şi studenţii vor beneficia de o reducere de 10 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările