Cluj Blues Fest la a patra ediţie

Cluj Blues Fest la a patra ediţie

Soul Seredane va concerta la Cluj Blues Fest. FOTO: Cluj Blues Fest

Marcian Petrescu & Trenul de noapte, AG Weinberger, Alexandru Andrieş şi Soul Serenade vor concerta la cea de-a patra ediţie a Cluj Blues Fest care are loc la începutul lunii noiembrie (3-4). Biletele s-au pus în vânzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea de-a patra ediţia a Cluj Blues Fest, singurul festival de blues din Cluj-Napoca, va aduce la începutul lunii noiembrie pe scena Casei de Cultură a Studenţilor nume importante ale muzicii de blues din România. 
Iubitorii genului îi vor putea asculta în cele două zile de festival (3-4 noiembrie) pe Marcian Petrescu & Trenul de noapte, AG Weinberger, Alexandru Andrieş şi Soul Serenade. Bilete s-au pus în vânzare pe www.ambilet.ro. 
 

Prima seară 

 
Astfel, prima seară a festivalului va fi deschisă de Marcian Petrescu & Trenul de noapte, singura formaţie din România care abordează ceea ce se numeşte „harmonica blues’’ (blues cântat la muzicuţă). De altfel, liderul trupei, Marcian Petrescu, este cotat ca fiind cel mai bun muzicuţist de blues român, cu un sunet şi o prezenţă la acelaşi nivel cu al omologilor săi din Statele Unite ale Americii. Alături de el, în Trenul de noapte cântă Mihai Tacoi (chitară), Mike Dragomir (bas) şi Constantin Bărbăşelu (baterie).
 
Tot în 3 noiembrie, pe scena festivalului va urca A.G. Weinberger, una dintre cele mai complexe personalităţile ale bluesului din România, singurul chitarist român de blues selectat pentru nominalizările premiilor Grammy 2007 la şapte categorii. Considerat de B.B. King „un chitarist foarte bun şi dinamic’’ şi denumit de criticii de specialitate „Mr. Blues al României’’, A.G. Weinberger este întâiul misionar al mişcării blues de la noi, un artist „crossover” de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical promovat de Eric Clapton, B.B. King, Van Morrison sau Leon Russell.
 

A doua seară 

 
În a doua seară a festivalului, iubitorii de blues se vor putea bucura de interpretarea trioului Soul Serenade, o nouă şi revigorantă interpretare acustică a direcţiei de „old time blues & jazz", care explorează idei şi emoţii prin cea mai pură formă a muzicii. Trupa compusă din Adelina Chivu (voce, kazoo, u-bass), Andrei Rotariu (voce, chitară, muzicuţă şi tamburină) şi Codruţ Andrei (mandolină) va purta publicul clujean de pe străzile din Chicago până pe drumurile prăfuite ale sudului american. 
 
Festivalul se va încheia cu concertul unuia dintre cei mai îndrăgiţi muzicieni români - Alexandru Andrieş. O prezenţă inconfundabilă în peisajul muzical autohton, Andrieş revine pe scena clujeană la o distanţă de trei ani de la ultimul său concert, alături de Sorin Romanescu (chitară), George Baicea (chitară), Berti Barbera (percuţie) şi Maria Ioana Mântulescu (backing vocalist). Muzicile sale care spun întotdeauna o poveste vor face cu siguranţă din ultima seară a Cluj Blues Fest o întâlnire caldă, şăgalnică, de neuitat.
 
Biletele pentru cele două zile de festival se pot cumpăra de pe site-ul www.ambilet.ro. Preţul unui bilet de o zi este 50 de lei, iar abonamentul pentru două zile costă 80 lei. În ziua concertului, biletele se vor putea achiziţiona de la intrare cu 50 de lei. 
 
Ediţia din acest an a Cluj Blues Fest este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca şi al companiei NTT DATA. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: