Cluj Blues Fest, primul festival de blues din oraş

Cluj Blues Fest, primul festival de blues din oraş

Rareş Totu s Midnight Sun va concerte la Cluj. FOTO: arcub.ro

Formaţii din Ungaria, Bulgaria şi România vor urca pe scenă, pe 7 şi 8 noiembrie, la primul festival de blues din Cluj-Napoca. Concertele vor avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”, în aceeaşi sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, şi Johannes Brahms, în 1879.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între 7 şi 8 noiembrie Clujul vibrează pe ritmuri de blues într-o notă unică şi efervescentă, reunind formaţii internaţionale. Clujulcultural.ro şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susţinerea fundaţiei Transilvania Leaders, au plăcerea să anunţe organizarea  primului festival de muzică blues din oraş.
CLUJ BLUES FEST propune două seri de muzică de calitate, cu formaţii din Ungaria, Bulgaria şi România, dar şi un workshop de tehnici vocale realizat de apreciată artistă Aminda.
 
Programul festivalului
 
Concertele vor avea loc în 7-8 noiembrie, orele 19.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”, în aceeaşi sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, si Johannes Brahms, în 1879. Înaintea concertelor, festivalul propune workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului şi dezbateri cu personalităţi ale muzicii clujene. De asemenea vor fi prezenţi la cursanţi ai Academiilor de muzică clujene. Amatorii de lectură vor avea la dispoziţie un stand de carte şi CD-uri de blues şi jazz, amenajat de librăria Bookstory.
 Artiştii invitaţi la prima ediţie sunt următorii:
Rareş Totu’s Midnight Sun (România)
Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria)
Borsodi Blue Band (Ungaria)
Straight from the Bottle (România)
 
Cât costă biletele
 
Biletele se vor pun în vânzare de vineri, 24 octombrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), zilnic marţi-duminică, luni muzeul e închis. De asemenea, bilete se pot achiziţiona de la Librăria Bookstory, b-dul. Eroilor  nr.6, orele 10.00-21.00. Preţul biletului pentru o zi de festival este de 40 de lei, iar abonamentul pentru cele două zile este de 60 de lei.  Sponsorul principal este Fundaţia Transilvania Leaders. Partenerul principal al festivalului este grupul Farmec, iar sponsorul festivalului este Ursus.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: