Cluj Blues Fest 2016 aduce în România nume exotice ale bluesului mondial

Cluj Blues Fest 2016 aduce în România nume exotice ale bluesului mondial

Sir Waldo Weathers vine la Cluj. FOTO: muddys-club

Festivalul Internaţional „Cluj Blues Fest” ajunge anul acesta la cea de a 3-a ediţie. Un festival aşteptat de clujenii iubitori de muzică bună, are anul acesta noutăţi semnificative: o locaţie nouă şi un program cu nume mari şi exotice ale bluesului mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cluj Blues Fest 2016 va avea loc în 6-7 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor. După două ediţii cu săli neîncăpătoare, schimbarea locaţiei survine în mod normal pentru un festival în creşterere şi cu un line-up puternic, precum cel pe care festivalulul îl are în 2016. Preţul biletelor rămâne accesibil, între 40-60 de lei, iar în perioada de pre-sale, până în 20 septembrie orice loc din sală poate fi achiziţionat la preţul unic de 40 lei de pe biletmaster.ro.

Programul festivalului prezinţă 5 nume ale bluesului naţional şi internaţional care vor aduce pe scena de la Cluj blues autentic, dar şi influenţe exotice, ritmuri de funk, soul, jazz, rock şi chiar gospel.

Program CLUJ BLUES FEST 2016

JOI, 6 OCTOMBRIE, ora 19.00

CĂLIN CYFER TRIO (RO)

SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA) 

VINERI, 7 OCTOMBRIE, ora 19.00

FLORIN GIUGLEA GROUP (RO)

HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE)

CĂLIN CYFER este de mai bine de 10 ani un nume apreciat al bluesului din România datorită tehnicii şi energiei sale. Muzica lui acoperă o gamă largă de influenţe muzicale, îmbinând armonios elemente de blues cu ritmuri de funk sau chiar muzică alternativă. Creativ şi exuberant, Cyfer se remarcă prin originalitatea compoziţiilor sale, prin diversitatea lor stilistică şi prin calitatea reprezentaţiilor sale live. Este o voce distinctă în peisajul muzical autohton, iar esenţa produsului său muzical provine din underground.

CĂLIN CYFER CHITARĂ-VOCE // CLAUDIU PURCĂRIN - TOBE // VLADY SĂTEANU - BASS

SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA) 

Sir Waldo Weather, muzicianul pe care toţi artiştii mari şi-l doreau cu ei în turnee! Timp de 10 ani a făcut parte din bandul lui Charlie Pride, 15 ani a fost alături de James Brown, ulterior având turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton şi Phil Collins. Astăzi, Sir Waldo Weathers este numit şi Da Pope of Funk.

Sir Waldo Weathers a început să cânte la saxofon încă de la 12 ani în baruri alături de band-uri de blues. A crescut şi s-a format ca muzician pe scenă, luându-şi lecţiile din reacţia publicului. Solist vocal şi maestru al saxofonului, aduce pe scenă un adevărat uragan de blues, soul, gospel, jazz şi funk.

WEATHERS WALDO ELLIOT – SAX // SCHOLCH MARKUS HORST – CLAPE // JAUCH MONIKA - TENOR SAX // DAVULCU IBRAHIM CAGDAS – GUITAR // LAUER ANDREW EDWARD – BASS // MILLS ALVIN WADE - TOBE

FLORIN GIUGLEA,  omul pentru care chitara electrică este ridicată la rang de artă, poveste şi meşteşug. Florin cunoscut drept lutierul electric, este apreciat pentru că reuşeşte să insufle caracter chitarelor pe care le construieşte. Totodată, Florin este unul dintre cei mai talentati chitaristi de blues din Romania, fost component al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit şi Publika, a cântat timp de 2 ani alături de soprana Felicia Filip. În prezent, activează în cadrul grupului blues-electric FLORIN GIUGLEA Group, iar albumul său Invitation to the Blues, inspirat, produs şi masterizat în SUA în 2015, va fi lansat la Cluj Blues Fest şi aduce magia bluesului autentic în România.
FLORIN GIUGLEA – CHITARA // HANES RADU – TOBE // ADRIAN CIUPLEA – BASS // MIHAI ARDELEAN – CLAPE

HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE) 

O voce puternică a bluesului internaţional, originară  din Philadelphia, Harriet Lewis a avut de-a lungul carierei sale colaborări muzicale cu Eric Clapton, George Benson, Michael Jackson şi mulţi alţii.

Timbrul ei vocal şi prezenţa scenică i-au adus de-a lungul timpului aprecieri ca No. 1 female Jazz Singer in Philadelphiadiamant vocallegendă a bluesuluishe enters the stage as a Princess, and leaves as a Queen.

Harriet are un timbru puternic de blues autentic cu o uşoară notă de jazz şi gospel.

Muzica lui Gregor Hilden poate fi caracterizată ca un mix de soul, blues şi swing, interpretând cu aceeaşi pasiune notele tradiţionale şi cele moderne ale bluesului şi jazzului. Apreciat pentru sunetele autentice şi nemasterizate ale chitării sale, Gregor crează în showurile lui o reală poveste a sunetului, începând de la notele pure şi curate, la cele dinamice şi aspre.

HARRIET LEWIS – VOCE // GREGOR HILDEN, CHITARA // THOMAS HUFSCHMIDT, PIAN // SASCHA OEING, BASS // JOCHEN WELLE, TOBE

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca şi susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: