Cluj Blues Fest 2015 transformă Clujul în capitala bluesului românesc. Invitaţi din SUA la a doua ediţie a festivalului

Cluj Blues Fest 2015 transformă Clujul în capitala bluesului românesc. Invitaţi din SUA la a doua ediţie a festivalului

Vali SirBlues Răcilă va concerta la Cluj Blues Fest.

Cea de a doua ediţie a Cluj Blues Fest, unicul festival de blues din judeţul Cluj şi Transilvania de Nord, reuneşte pe aceeaşi scenă artişti autohtoni şi internaţionali de marcă. Evenimentul are loc vineri şi sâmbătă în Sala Reduta a Muzeului Etnografic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia Clujul Cultural şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susţinerea Primăriei Cluj, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj, EBS România şi Ursus, organizeazp pe 6 şi 7 noiembrie Cluj Blues Fest, adică două seri de muzică de calitate, cu formaţii din România şi Austria, cu artişti români, maghiari, austrieci şi nord-americani. De asemenea va avea loc un workshop de tehnici de instrumente de blues realizat de apreciatul artist de blues Rareş Totu pentru copiii bolnavi de autism şi nevăzători. 
Concertele vor avea loc în 6-7 noiembrie 2015, începând cu orele 19.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”, în aceeaşi sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, si Johannes Brahms, în 1879. Înaintea concertelor, festivalul propune workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului şi dezbateri cu personalităţi ale muzicii clujene. De asemenea vor fi prezenţi cursanţi ai Academiilor de muzică clujene. Amatorii de lectură vor avea la dispoziţie un stand de carte şi CD-uri de blues şi jazz, amenajat de librăria Bookstory. Prezentator al festivalului este jurnalistul de radio Florin Otrocol.
 
Artiştii invitaţi la cea de a doua ediţie sunt următorii:
 
Vineri, 6 noiembrie 2015
 
Vali SirBlues Răcilă (RO)
Rareş Totu (RO) 50/35 feat Dean Bowman (SUA). Invitaţi Aminda (RO), Peter Borza (AU) 
 
Sâmbătă, 7 noiembrie 2015
Marius Dobra Band (Austria)
 
A.G. Weinberger (România)

Biletele se găsesc de vânzare la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), zilnic marţi-duminică, luni muzeul e închis. 
De asemenea, bilete se pot achiziţiona de la Librăria Bookstory, b-dul. Eroilor nr.6-8, între orele 10.00-21.00.
Preţul unui bilet este de 45 de lei pe seară.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: