Cluj: Arhitecţii Filarmonicii au negociat azi termenul de finalizare a proiectului tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul  Viorel Hurduc şi echipa sa de la Vaal Arhitectură s-au întâlnit azi cu primarul Sorin Apostu pentru a negocia termenul de realizare a proiectului tehnic pentru clădirea Centrului Cultural “Transilvania”, care va fi sediul Filarmonicii.

„Şase luni este un termen foarte strâns pentru realizarea unui proiect de asemenea dimensiuni. Centrul Cultural Transilvania e un proiect unic în estul Europei“, a declarat managerul de proiect, arhitectul Mircea Dinculescu. Poiectul realizat pentru 2,4 milioane de lei de Vaal Arhitectură împreună cu Popp şi asociaţii a întrunit la evaluare 51 de puncte din 60 posibile, următorii clasaţi fiind la o distanţă considerabilă, de 20 de puncte. Jurizarea proiectelor s-a făcut pe criterii urbanistice şi arhitecturale, judecându-se încadrarea în sit, accesibilitatea, felul în care este realizată sala de concerte.

După întîlnirea cu autorităţile locale, arhitectul Viorel Hurduc şi colegii săi şi-au propus să participe, de la ora 17.00, la vernisajul unei expoziţii cu imagini ale proiectului, la Casa de Cultură Studenţilor, locul în care au loc acum concertele Filarmonicii.
Sala de concerte a Centrului Cultural “Transilvania”, care va fi sediul Filarmonicii cu același nume va avea 1200 de locuri. Întregul complex va avea o parcare subterană, de minimum 400 de locuri.

Cine e arhitectul câştigător

Viorel Hurduc este un personaj destul de controversat, după ce în 2006, când era şef al Comisiei de Arhitectură Bucureşti, a propus, alături de primarul de atunci al Capitalei, Adriean Videanu, demolarea centrului istoric al Bucurestiului pentru a face loc unor zgârie nori în Piata Revoluţiei şi în jurul Parcului Cişmigiu. Proiectul a fost abandonat în 2008, când a fost ales primar Sorin Oprescu, iar Viorel Hurduc a fost schimbat din functie.
Iată cu ce se laudă „arhitectul Filarmonicii“ într-un CV oficial:
-    Din 1990, arhitect şef HAX - Arhitectură. Construcţii. Design. În trecut, cadru universitar, arhitect proiectant la Institutul Proiect Bucureşti, Institutul Romproiect, Institutul Carpaţi.
-    Preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Teritorială Bucureşti între anii 2002-2006.
-    Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" Bucureşti, 1976. Facultatea de Arhitectură Timişoara, 1973. Şcoala Tehnică de Arhitectură, 1970.
-    A participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de arhitectură şi a fost premiat UAR pentru participarea la realizarea ansamblului de locuinţe 13 Septembrie Bucureşti (1979) şi la sistematizarea zonei centrale Bârlad (1978).
-    Lucrări (selectiv): numeroase proiecte şi execuţii pentru imobil de locuinţe, Bucureşti, remodelări şi reamenajări hoteluri, sedii de societăţi, sedii de bănci, case de vacanţă; Hotel Nord, Bucureşti; Magazin Estée Lauder, Otopeni-plecare; sediu companie METANEF, Bucureşti; sediu PRO-TV (studiouri de ştiri); hoteluri Poiana Braşov - Sportul, Bradul, Poiana; sediu companie SIDERTRANS, Călăraşi. A executat mai multe proiecte de urbanism în Bucureşti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite