Cluj: Analiză/ CFR pierde teren în lupta cu Steaua

Cluj: Analiză/ CFR pierde teren în lupta cu Steaua

Cluj: Analiză/ CFR pierde teren în lupta cu Steaua

CFR nu a impresionat prin transferurile din această vară, în timp ce Steaua a dat o lovitură chiar aseară.


Aducerea lui Cristian Tănase în Ghencea reprezintă cea mai bună mutare a unei echipe româneşti în acest an. Valoarea lotului „ceferist”, în comparaţie cu noua echipă a Stelei, inventată de Cristiano Bergodi, este relativ egală, în timp ce nume precum Dinamo, Rapid, FC Vaslui, sau Unirea Urziceni, cel puţin teoretic, nu pot emite pretenţii la titlu, în primul rând din cauza problemelor interne şi a lipsei de bani.

Se termină banii şi în Gruia

CFR mai mult a vândut decât a cumpărat jucători, lucru care va fi resimţit din plin de suporterii „vişinii”. Trei dintre cei mai importanţi jucători au părăsit gruparea din Gruia, iar dintre cei veniţi în locul lor, singurul care poate emite pretenţii la titularizare este Nelson Cabrera.

Cele mai mari pierderi le reprezintă plecările lui Alvaro Pereira, unul dintre cei mai buni jucători care au evoluat vreodată în România, a lui Sousa, un fundaş de bază în sezonul trecut, iar ultima „bombă” a fost cedarea lui Ruiz în Turcia. După această mutare, CFR a slăbit foarte mult în ofensivă, venirea lui Nei nefiind deocamdată o garanţie că echipa va înscrie la fel de multe goluri precum cu Ruiz în teren.

Astfel, în acest moment, Conceicao se poate baza doar pe Yssouf Kone şi Traore Lacina în linia de atac. Dubarbier dă randament maxim pe banda dreaptă, Deac este de asemenea un jucător de flanc, Didi nu este refăcut după accidentare, iar tinerii Buş şi Batin sunt prea cruzi pentru a fi aruncaţi în luptă într-o competiţie precum Liga 1.

Acest lucru este cauzat de problemele financiare pe care le are Arpad Paszkany, patronul care în ultimii ani a obişnuit să dea impresia că nu îşi termină niciodată rezervele.

Trimiterea în judecată, coroborată cu impasul prin care trece piaţa imobiliară, unde omul de afaceri a investit sume imense de bani, au dus la o cădere a investiţiilor, precum şi la înjumătăţirea bugetului pentru actualul sezon, care acum este de numai 17 milioane de euro.

Bergodi a resuscitat Steaua

Steaua este una dintre marile favorite la titlu în acest sezon. Venirea lui Cristiano Bergodi, care a cooptat în echipă nume precum Tătăruşanu, Onicaş, Ochiroşii sau Ninu, a fost cheia succesului „roş-albaştrilor”. Echipa dă impresia că joacă excelent, bilanţul italianului fiind de 100 % după ce a reuşit cinci victorii din cinci posibile.

Aseară, Steaua a anunţat ultimul transfer: cel mai curtat fotbalist al verii, Cristian Tănase a ajuns în Ghencea, veste care a fost ca un şoc pentru cei din Gruia, conştienţi că valoarea fostului piteştean poate face diferenţa în lupta pentru titlu.

Până la confruntarea directă dintre cele două formaţii nu mai sunt decât două zile, duminică, în Ghencea, cele două fiind programate în etapa a doua a campionatului.  În condiţiile în care cele două formaţii sunt cotate cu şanse aproximativ egale la cucerirea titlului, câştigătoarea va lua un avantaj moral extrem de important în economia partidelor următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: