Rugămintea disperată a unei clujence care suferă de o boală rară: „Durerea a devenit un mod de viaţă. Îmi doresc să mai trăiesc un an, doi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livia Beju este o fostă jurnalistă din Cluj, are 35 de ani şi suferă de o boală incurabilă. Ea a început o campanie prin care ne cere ajutorul ca să mai poată trăi un an sau doi. „Nu mai pot duce singură tot, am obosit crunt. Nu mai suport durerea şi zilele pline de agonie“, scrie aceasta pe site-ul său. Postarea este foarte emoţionanţă.

„Sunt Livia Beju, am 35 de ani şi trăiesc o dramă ce-mi pune zilnic viaţa în pericol. Am făcut aceasta campanie în speranţa că cineva va dori să mă ajute în orice fel posibil. Situaţia prezentă este la limită şi se datorează Sindromului Marfan, o boală groaznică, ce evoluează de la lună la lună din cauza faptului că nu-mi pot permite financiar un tratament lunar, controale competente sau un trai minim necesar adecvat situaţiei.
Durerea continuă a devenit un mod de viaţă. Singura mea speranţă stă în ajutorul vostru şi sper enorm că cineva să mă audă şi să mă ajute în lupta mea cu această boală, afecţiune care îmi macină organismul de la 8 ani, cand s-a declanşat în urma dezastrului ecologic de la Cernobâl.
Până acum mi-a luat toate resursele de viaţă, în 27 de ani afectându-mi aproape toate organele. Este o boala rară, genetică, ce atacă tot ţesutul conjunctiv din organism (afectând în mod principal inima, plămânii, oasele, ochii şi măduva spinării). Am peste 50 de diagnostice şi pentru că este o formă severă, care nu este monitorizată şi controlată lunar, în fiecare clipă, viaţa mea este la risc“, scrie Livia Beju (35 de ani), pe site-ul personal, http://www.liviabeju.info.

Acesta este un fragment din  scrisoarea emoţionată postată de fosta jurnalistă.

Clujeanca a scris la publicaţii precum Adevărul, Jurnalul Naţional, Cronica Română. Din 2009 şi-a pornit propria afacere, site-ul welcome2cluj, pe care a fost nevoită să-l vândă ca să poată trăi. 
Acum, locuieşte într-un apartament, în chirie şi nu are bani de tratament. Ca să îndure cumplitele dureri, apelează la morfină.

Livia Beju a lansat recent o campanie de strângere de fonduri, pe site-ul indiegogo.com, cu speranţa că va aduna banii necesari tratamentului.

„Îmi doresc enorm de mult să mai trăiesc, măcar 1, 2 ani în plus, dar cel mai mult îmi doresc să-mi îmbunătăţesc traiul zilnic minim şi să-mi pot asigura tratamentul, să scap astfel de durerile astea care m-au dezumanizat. Am ajuns să nu mai ştiu care e zi normala, şi care e agonie. Am tot sperat că mă voi putea ajuta singură, dar ultimii 2 ani au fost un coşmar.

(…) Sunt învăţată cu puţin, dar situaţia prezentă e sub orice limită de supravieţuire, pentru cineva în situaţia mea.

Am nevoie de aceşti bani pentru a merge la controale în afara şi să-mi pot asigura un tratament susţinut şi monitorizat lunar în încercarea de a amâna înrăutăţirea bolii măcar pentru 1 sau 2 ani de viaţă, în plus. Am obosit să nu am şanse în viaţa mea.
Ştiu că există produse care îmi pot ajuta inima, ştiu că există tratamente care îmi iau durerea cu mâna, şi n-ar trebui să mai iau pastile cu morfină, ştiu că pot ajunge să-mi îmbunătăţesc traiul şi hrana zilnică şi să ies din haosul ăsta, dar pentru toate astea trebuie bani, iar eu nu am decât speranţa, şi aceea foarte slabă.

Te rog, ajută-mă până nu e prea târziu. Dă-mi o şansă de a fi mai bine, de a lupta pentru mai mult timp, de a amâna ca această boală groaznică să îmi pună şi mai mult viaţa în pericol. Tu poţi face diferenţa asta în viaţa mea. Aceasta campanie este strigătul meu de ajutor. Viaţa mea este acum în mâinile tale.
Îţ multumesc din suflet!“

Sindromul Marfan

Sindromul Marfan este o boală genetică ce afectează ţesutul conjunctiv - ţesutul elastic din organism care face legătura dintre diferite organe şi componentele acestora. Acest sindrom se caracterizează prin dilatarea aortei la bază (prima parte a principalei artere care transporta sangele de la inima in restul corpului), disfuncţii ale valvelor inimii, dislocarea cristalinului, miopie şi prin alungirea extremităţilor - mâini, picioare şi degetele aferente. Dacă nu este depistată la timp, afecţiunea poate cauza decesul subit al pacientului, potrivit sfatuluimedicului.ro.

Continuarea scrisorii Liviei Beju poate fi citită, AICI.

Conturi unde se pot face donaţii:

LEI : RO44BTRLRONCRT0147476501
Banca Transilvania

EURO : RO91BTRLEURCRT0147476501
Banca Transilvania
SWIFT: BTRLRO22

Donatii in USD se pot face in contul: RO95BTRLUSDCRT0147476501
Banca Transilvania
SWIFT: BTRLRO22

De asemenea, se poate dona si folosind sistemul de plata online PayPal în contul:
liviabejudse@gmail.com


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite