Cluj: 13 elevi îşi promovează liceul prin „Dansul Pinguinului” (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmuleţul postat pe YouTube a fost promovat de către Radio Zu şi a adunat în doar câteva zile aproximativ 6.500 de vizualizări. 13 elevii ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică din Cluj au învăţat dansul pinguinului cu scopul promovării şcolii în care învaţă.

Filmarea în care apar cei 13 elevi şi foşti absolvenţi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” dansând pe celebrul ritm al „pinguinului” a fost realizată în cadrul unui concurs organizat de Radio Zu, în care cel mai spectaculos dans al pinguinului era premiat cu 1.000 de euro, cu scopul împlinirii unei cauze nobile.

Demers pentru promovarea baletului

Clujenii nu au vrut bani, ci au cerut ajutorul organizatorilor concursului în vederea realizării unei campanii de promovare a baletului, dar mai ales a şcolii unde învaţă, numărul elevilor fiind tot mai mic de la an la an. „A fost ceva distractiv şi ne-a bucurat că am putut ajuta puţin câte puţin şcoala, datorită faptului că numărului elevilor care vor să înceapă baletul este tot mai mic”, a declarat Adelina Filipaş, una dintre protagonistele filmarii, elevă în clasa a 12-a.

Pregătirile pentru filmarea realizată pe scena casei de Cultură din Sibiu, acolo unde elevii au pus în scenă spectacolul „Othelo”, au durat doar două ore, dar cu toate acestea elevii au spus că dansului pinguinului nu este atât de uşor precum pare la prima vedere.

Gest lăudabil

„Pe mine m-au durut gambele. Nu e chiar atât de uşor să te mişti la fel nu ştiu câte minute”, a explicat Andreea Simionaş. Gestul elevilor a fost salutat de către conducerea şcolii şi speră ca în felul acesta să atragă atenţia asupra celor care ar putea urma această artă. „E o porcărioară acel dans, dar este lăudabil ceea ce şi-au dorit ei să facă pentru şcoală”, a declarat Marius Loga, directorul instituţiei.

Dacă în anii `90 numărul celor care începeau clasa a cincea în cadrul secţiei de coregrafie a liceului a fost de 80, în 2003 - 45, anul acesta au fost înmatriculaţi 20 de copii, cu doi mai puţin faţă de anul trecut. „Copiii nu înţeleg că pe lângă ţinuta, forma fizică şi cultura generală pe care le dobândeşti, dacă nu mai corespunde cu profilul artistului pot opta pentru cu totul altceva, pentru că liceul este unul complex şi de foarte bună calitate. Avem nevoie de măcar 50 de copii la începutul clasei a cincea, pentru a-i putea selecta pe cei mai buni 20 dintre ei pe parcurs”, a explicat Rodica Istrate, responsabilul catedrei de coragrafie.

Nume de referinţă de pe băncile liceului

Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca a pregătit pe parcursul funcţionării lui nume de referinţă ale baletului românesc precum Roland Podar, fost prim-balerin a Operei din Munchen, Anca Opriş, Mihai Baboşca, fost maestru de balet al Operei din Bucureşti, Radu Ciucă, balerin la Opera din Milano etc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite