A venit iarna pe drumurile din judeţul Cluj. Circulaţie îngreunată la ieşirea din localitatea Leghia, înspre DN1 E 60, din pricina zăpezii

A venit iarna pe drumurile din judeţul Cluj. Circulaţie îngreunată la ieşirea din localitatea Leghia, înspre DN1 E 60, din pricina zăpezii

Zăpadă  FOTO: Adevărul

Poliţiştii clujeni anunţau, în jurul orei 9.00, că, pe drumul judeţean 108C, la ieşire din localitatea Leghia, sat din comuna Aghireşu, circulaţia rutieră era îngreunată din pricina zăpezii. Aceştia îi sfătuiesc pe şoferi să conducă cu prudenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 10.34 Poliţiştii anunţă că după circa o oră s-a reluat circulaţie în condiţii normale la ieşirea din Leghia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, în jurul orei 9.00-9.30, pe DJ 108 C, la ieşire din localitatea Leghia, înspre DN1 E60, circulaţia este îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ​pe carosabil fiind depus strat de zapadă.

”Pentru preîntampinarea  unor evenimente rutiere nedorite, la faţa locului se află un echipaj de poliţie. Totodată, au fost anunţaţi reprezentantii  Regiei Judeţene de Drumuri pentru a interveni cu  utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant”, afirmă Jucan.

În judeţele Cluj şi Bihor ninge pe DN1, în zona Huedin - Piatra Craiului, însă nu s-a depus zăpadă pe partea carosabilă. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Tot pe DN1, pe raza localităţii clujene Gilău, se circulă pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În scurt timp, traficul rutier va fi reluat în condiţii normale, anunţa, la 6.45, Centrul Info Trafic al Poliţiei Române.

Ce îi sfătuiesc poliţiştii clujeni pe şoferi:

  • Îi sfătuim pe şoferi să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.
  • Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
  • Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.
  • Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor.
  • La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
  • Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
  • Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!
  • Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

Mai puteţi citi:

Cod galben de ninsori în Vâlcea. Drumurile nationale din judeţ, deszapezite de drumari din Târgu Jiu şi Slatina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările