Cinismul unei românce faţă de bătrânii neajutoraţi pe care îi avea în grijă. „Ai tăi nu mai vin, la tine vine doar moartea”

Cinismul unei românce faţă de bătrânii neajutoraţi pe care îi avea în grijă. „Ai tăi nu mai vin, la tine vine doar moartea”

Anchetatorii ar fi găsit documente care le complică situaţia celor patru acuzate. FOTO: Leggo

Procesul unei românce din Italia, acuzată de maltratarea unor pensionari şi de faptul că a înfiinţat un azil ilegal va începe peste două luni. Cazul a intrat în atenţia autorităţilor italiene după ce unul dintre bătrâni a murit în condiţii încă neelucidate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurelia Dragomir (56 de ani) a înfiinţat azilul „Nino Aurelia” în Monteveglio (Bologna), avându-le ca ajutoare pe surorile italiene Luana, Antonella şi Natascia Marchese.
 
Poliţiştii au primit mai multe informaţii şi au reuşit să obţină câteva înregistrări din care reiese faptul că bătrânii erau supuşi unui tratament inuman. Pe înregistrări se aud, printre altele, bătrâni care imploră să fie ajutaţi şi se plâng de dureri insuportabile. De fiecare dată li se răspundea cu cinism. Odată, când unul dintre seniori a cerut să-şi vadă familia, românca i-a răspuns fără milă: „Ai tăi nu mai vin, vine doar moartea la tine”.
 
Pe o altă înregistrare se aude cum un pensionar se roagă să i se dea un pahar cu apă. Răspunsul vine imediat, revoltător: „Ce zici, ce apă, apă, apă? Eşti nebun, stai cuminte sau te împuşc”, ar fi spus femeia, potrivit sursei citate.
 

Iadul pe pământ

Femeile au fost arestate pe 16 noiembrie 2020, iar acum sunt acuzate de lucruri grave. Doi bătrâni din azil au murit, iar pe trupul unuia dintre ei, internat cu pneumonie, medicii au găsit urme care arată că ar fi fost legat strâns de mâini şi de picioare. Totuşi, deocamdată cel puţin, românca şi colaboratoarele sale nu au fost acuzate de crimă.
 
„Până acum câţiva ani, nu au existat plângeri. Apoi, situaţia s-a schimbat”, notează Il Resto del Carlino.Carabinierii din Bazzano şi Nas aveau apoi să afle că în azil era „iadul pe pământ.” Femeile au fost reţinute şi au fost duse în faţa judecătorului. Acesta a decis ca cercetările să continue şi a dispus măsura preventivă de arest la domiciliu pentru ele.
 
Toate patru sunt acum acuzate de maltratarea persoanelor vârstnice, abuz şi rele tratamente, dar şi de încălcarea legii privind activarea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, absenţa contractelor regulate de muncă pentru colaboratori şi abuz în administrarea medicamentelor, scrie Leggo.it.
 
Nu în ultimul rând, ele sunt acuzate de exercitarea abuzivă a profesiei şi că ar fi administrat sedative persoanelor în vârstă fără prescripţie medicală, dar şi de încălcări ale normelor privind activitatea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, ţinând cont de faptul că sediul azilului a fost mutat ilegal într-un hotel. Ea mai este acuzată că nu ar fi întocmit contracte regulate de muncă angajaţilor. 
 
Potrivit Modena in diretta, procesul va începe pe 30 septembrie, dar până atunci cele patru femei sunt cercetate în libertate. Dacă nu cumva anchetatorii vor concluziona că ele nu sunt străine de moartea unui pensionar, ele ar putea scăpa cu câte 4-5 ani de închisoare.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările