Cine a finanţat pliantele false USR-PLUS răspândite în Cluj de şeful tineretului PNL. „E vorba de o acţiune de cel puţin două săptămâni. Au avut nevoie de bani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Piticar a fost surprins în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca în timp ce împărţea pliante false
Alex Piticar a fost surprins în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca în timp ce împărţea pliante false

Identitatea bărbatului filmat în timp ce distribuia în Cluj pliante false cu USR-PLUS a fost făcută publică pe internet. Este vorba despre liderul organizaţiei de tineret a PNL Cluj. Şefii filialei PNL Cluj susţin că ar fi vorba despre o acţiune izolată care nu reprezintă partidul.

Într-o filmare făcută în după-amiaza zilei de joi, 25 aprilie, apare un tânăr surprins de o membră USR-PLUS în timp ce distribuia astfel de pliante în cutiile poştale din mai multe blocuri.

Prins asupra faptei, bărbatul iuţeşte pasul, dar este ajuns din urmă şi întrebat dacă reprezintă USR. „Sunteţi din partea URS? Reprezinţi USR? Fugi? Nu răspunzi? Sun acum la Poliţie”, spune tânăra care îl urmăreşte, însă acesta nu răspunde şi încearcă să se facă nevăzut pe aleile din cartierul clujean Mănăştur.

Sub titlul: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, pe pliante apare următorul mesaj: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.

Mai mulţi oameni care au comentat informaţia pe Facebook au dezvăluit că bărbatul prins în flagrant delict este liderul filialei Tineretului Naţional Liberal din Cluj, Cristian Ciută. Acesta a fost filmat împărţind pliante alături de un coleg de partid.

„Un preşedinte Tineretul Naţional Liberal s-a gândit că e o idee bună să împartă pliante cu sigla Alianţa 2020 USR PLUS şi cu citate false atribuite Alianţei. Cristian Ciută e numele viteazului şi e şi angajat la ADR Nord Vest. Aghiotantul lui e alt penelist angajat la o bază sportivă din subordinea primăriei Cluj-Napoca, Alex Piticar.

Au făcut la fel şi în 2016, la locale, când au răspândit alte pliante false în numele lui Nicuşor Dan, principalul contracandidat pentru Primăria Generală Bucureşti. Probabil că are de a face şi cu faptul că Alianţa e cotată cu 40% intenţie de vot în municipiu”, a scris Trifan pe contul său de Facebook.

Preşedintele PNL Cluj, Dan Tarcea, spune că partidul din care face parte dezaprobă acest gest. Tarcea susţine că singurul duşman al PNL este PSD. „Îmi pare rău de cele întâmplate, nu suntem de acord cu asemenea practici. Adversarul nostru este PSD, nu USR. Oricine poate pune mâna să demoleze acest partid este binevenit. În ce priveşte acţiunea de la Cluj, acolo este vorba despre câţiva membri ai TNL, care au făcut o mare greşeală şi au acţionat pe cont propriu, nicidecum în numele şi având acordul partidului. Vom discuta în Biroul partidului acest caz şi vom lua măsurile care se cuvin împotriva lor. Acum este Vinerea Mare, urmează să ne vedem după Paşte şi atunci vom decide”, a spus Tarcea. 

Dan Tarcea, care este viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, susţine că nu ştie cine a asigurat finanţarea pentru tipărirea şi împărţirea pliantelor şi că banii n-ar fi venit de la partid. „Exclus să fi primit un leu măcar pentru aşa ceva de la partid. Au făcut-o pe cont propriu, acolo a fost vorba de câteva sute de pliante, fiecare costând câţiva bani”, a mai afirmat Tarcea.

Senatorul USR Mihai Goţiu consideră totuşi că acţiunea nu este izolată şi că cei doi lideri TNL Cluj ar fi doar ţapi ispăşitori: „Pentru mine nu e neapărat o surpriză, aveam câteva semnale, deja de aseară din mai multe surse mi s-a spus că ar fi cineva de la PNL. Din punctul meu de vedere e o acţiune disperată, sondajele arătau pe Cluj că USR-PLUS e mult peste PNL şi probabil că nişte minţi „luminate” de la ei s-au gândit că trebuie făcut orice ca să reducă decalajul. Înţeleg că ăsta e mesajul PNL pentru alegători, că fac orice pentru putere. Cum să dai ţara pe mâna unor astfel de oameni? Am văzut comunicatul TNL, nu e suficient. E vorba de o acţiune de cel puţin două săptămâni, timp în care ei au răspândit pliante, nicidecum de un caz izolat. Pentru asta au avut nevoie de fonduri, de oameni pentru distribuirea flyerelor, cine a plătit tot? Aştept o reacţie din partea liderilor naţionali. Să iasă în faţă Orban, Rareş Bogdan, Buda. Să iasă şi să clarifice ei acest aspect şi să-şi asume o declaraţie, fie ea şi mincinoasă, dar să fie cu subiect şi predicat. Noi vom depune plângerea la Poliţie după Paşte, asta e clar”.

Citeşte şi

VIDEO Bărbat prins de o femeie în timp ce răspândea pliante false USR-Plus în Cluj. „Nu răspunzi? Sun acum la Poliţie”

Pliante false USR-Plus răspândite în Cluj cu mesajul „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite