Cine va concerta la Festivalul Electric Castle 2015

Cine va concerta la Festivalul Electric Castle 2015

Electric Castle 2014  FOTO: organizatori

Electric Castle anunţă noi nume mari ce vor completa lista de artişti prezenţi între 25 şi 28 Iunie, la Castelul Banffy din Bonţida. Electric Castle îşi propune ca în 2015 să devină, prin experienţa pe care o oferă şi participanţii din alte ţări, un festival cu adevărat internaţional.

„A fost dublat bugetul pentru artişti, deci oamenii să se pregătească pentru nume tot mai mari, pe care le vom anunţa pentru EC 2015” a declarat Teodor Negrea, directorul artistic al Festivalului Electric Castle.

Artiştii care vor concerta la Festivalul Electric Castle 2015 sunt: The Parov Stelar Band, The Cat Empire, Nouvelle Vague, Siriusmodeselektor, The Subways, Roni Size Reprazent, High Contrast, Asian Dub Foundation, Dub Pistols, Dub Phizix & Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpaţi, Şuie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vadim & Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, French Fries, Mad Professor & Brother Culture, Prince Fatty & Horseman, Bush Chemists & King General, Iration Steppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver şi The Model.

Consideraţi de mulţi drept fondatorii electro swing-ului, stilul unic în care combină jazz-ul cu electro, The Parov Stelar Band vin în România. BBC îl consideră pe Marcus Fuereder, creierul din spatele proiectului The Parov Stelar Band, drept unul dintre cei mai buni şi mai activi producători europeni.

O altă trupă care va concerta la Bonţida este Nouvelle Vague, una dintre suprizele pe care organizatorii le-au pregătit fanilor festivalului. Marc Collin şi Olivier Libaux şi-au propus ca prin proiectul Nouvelle Vague să ofere o reinterpretare a curentului new wave. Ritmurile bossa nova ale formaţiei au ajuns o revelaţie pe scenele internaţionale, iar colaboratorii, printre care Melanie Pain, Camille sau Mareva Galanter şi-au creat cariere solo impresionante.

The Subways, o nouă propunere indie pop-punk a EC 2015, şi-au găsit, într-un final, drumul spre clasamentele internaţionale tot prin intermediul unui festival. După ani de căutări, în care şi-au schimbat numele de cel puţin două ori, britanicii de la The Subways ajung să câştige secţiunea artiştilor neconfirmaţi a celebrului Glastonbury Festival. La EC 2015 vin cu un album recent (“The Subways” va fi lansat anul viitor în februarie, dar o parte din piese sunt dwj disponibile online), o producţie de care sunt mândri întrucât au reuşit să acopere singuri partea de producţie şi mixaj.

Subcarpaţi şi Şuie Paparude revin la Electric Castle, unde vor putea fi văzute show-urile incendiare pe Boiler Stage, una dintre cele 6 scene ale EC 2015. Shiver, rezidentul clujean care a avut una dintre cele mai mari audienţe din cadrul festivalului de anul trecut, peste 12.000 de oameni, va reveni cu un nou show şi în acest an.

B.Traits (Brianna Price), cunoscută în special datorită show-ului pe care îl are la BBC Radio 1, a confirmat şi ea că vine la EC 2015. Artista lucrat o lungă perioadă ca producător pentru artişti din zone muzicale foarte diverse. În ultimii ani a început să-şi lanseze propriile creaţii din care cu siguranţă aţi remarcat déjà single-ul “Fever”.

Festivalul îşi păstrează şi în 2015 scena reggae, The Roots, unde line up-ul este completat de The Mad Professor & Brother Culture. Mad Professor are în “catalog” zeci de colaborări cu artişti din zona reggae, şi nu numai, sute de înregistrări producţii proprii sau remix-uri.

Fanii festivalului mai au doar o săptămână la dispoziţie în care preţul biletelor şi abonamentelor se păstrează la 179 de lei.

După 17 decembrie, organizatorii anunţă un nou prag de tarifare. De asemenea, pentru ediţia a III-a organizatorii au modificat regulamentul de achiziţie a biletelor de camping, acestea vor putea fi obţinute doar până în data de 25 mai 2015.

Electric Castle a devenit la doar a doua ediţie cel mai mare festival din România cu o audienţă de 79.000 de oameni. A doua intrare consecutivă în finala European Festival Awards, la categoria Best Medium Sized Festival, confirmă faptul că Electric Castle şi-a propus să ajungă unul dintre cele mai mari şi mai importante evenimente din Europa de Est.

Bilete pentru Electric Castle Festival se găsesc pe electriccastle.ro, mobile app-ul Electric Castle (iOS & Android), eventim.ro, reţeaua Eventim (Domo, Germanos, Orange, Vodafone, Cărtureşti) şi locaţiile partenere Electric Castle.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: