Cine este bărbatul diagnosticat cu coronavirus şi mutat dintr-un spital din Maramureş la Cluj

Cine este bărbatul diagnosticat cu coronavirus şi mutat dintr-un spital din Maramureş la Cluj

Încă doi români au fost diagnosticaţi cu coronavirus. FOTO: Shutterstock

Autorităţile au anunţat vineri, 28 februarie, alte două cazuri de români infectaţi cu coronavirus, iar unul dintre ei se află în prezent internat la Cluj.

Cele două persoane infectate cu coronavirus sunt un bărbat din Maramureş, în vârstă de 45 de ani şi o femeie de 38 ani din Timişoara. Maramureşeanul are 45 de ani, lucrează ca sudor în Italia şi s-a întors în ţară pe 25 februarie.
 
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătăru, pacientul s-a prezentat la un spital din Maramureş, apoi a fost internat la Clinica de Boli Infecţioase din Baia Mare, unde a primit un tratament simptomatic şi i s-a făcut testarea.

„Ieri prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, a fost transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”, a explicat Tătaru, în cadrul unei conferinţe de presă. 
 
Referitor la cazul maramureşeanului internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a făcut următoarele precizări: 
 
„Acesta este un bărbat de 45 de ani, care vine din zona din afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele care se află, în prezent în definiţie, fiind una dintre cele 2 persoane pentru care se aştepta rezultatul infecţiei cu Coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Conform buletinului de analize medicale efectuate la Timişoara, se confirmă infecţia cu Coronavirus. În cursul zilei de astăzi, se vor finaliza şi rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, acestea aflându-se în prezent în lucru.  Încă din momentul transferului de la Baia Mare, s-a urmat cu stricteţe protocolul prevăzut în aceste situaţii, astfel că nu a existat contact cu cazul, cu excepţia echipei medicale special pregătite pentru transportul în siguranţă şi intervenţia specifică. De asemenea, persoana a fost internată în secţia clinică, pe circuitul separat de preluare”, se subliniază într-un comunicat. 
 
Prefectul Clujului a mai precizat faptul că diagnosticul pacientului este de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie şi dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării. Starea generală de sănătate este relativ bună, fară elemente de gravitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: