Cinci obiceiuri matinale care nu te lasă să dai burta jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mic dejun  FOTO: pexels.com
Mic dejun  FOTO: pexels.com

Lipsa micului dejun, a băilor de soare şi a exerciţiilor fizice sunt doar câteva dintre obiceiurile matinale care nu ajută la menţinerea siluetei dorite.

„Ritualurile noatre matinale determină dacă vom mânca un prânz generos sau unul mic, dacă trupul nostru va arde toate caloriile sau le va depozita“, se arată pe platforma brightside.me.

Jurnaliştii de la site-ul amintit au alcătuit o listă cu 7 motive care îi împiedică pe oameni să ajungă la greutatea dorită. Mai jos, cinci dintre ele: 

1. Se sare peste micul dejun - Momentul când mâncăm este mai important decât ce mâncăm. Potrivit site-ului citat, specialişti de la Universitatea din Tel Aviv au demonstrat că o dietă cu un mic dejun generos şi o cină uşoară sunt mult mai eficiente când vine vorba de menţinerea greutăţii.

2. Nu facem băi de soare - „Soarele arde grăsimile“, arată experimentul unor cercetători de la Universitatea Alberta din Canada. Proiectul lor a arătat că lipidele îşi pierd din mărime când omul stă în soare.

3. Nu bem un pahar de apă după ce ne trezim - corpul unui adult e alcătuit 55-60% din apă, susţin oamenii de ştiinţă, şi sfătuiesc lumea să bea un pahar cu apă după ce se trezeşte. „Apa accelerează metabolismul, care scade riscul de a te îngrăşa. De asemenea, ajută corpul să scape de toxine“, se arataă pe brighside.me. Experimentul unui specialist a dovedit că să-ţi începi dimineaţa cu un pahar cu apă ajută la reducerea grăsimii corporale de la 17 la 10%.

4. Nu facem sport - experimentul făcut de Emma Stevenson şi studentul Javier Gonzalez arată că oamenii care fac mişcare dimineaţa, înainte de micul dejun, mănâncă mai puţin în timpul zilei. Explicaţia, susţin ei, ar fi că efectul de „trezire“ pe care-l au exerciţiile fizice. Cei doi au mai descoperit că exerciţiile când omului îi este foame sunt cu 20% mai eficace decât exerciţiile făcute pe timpul întregii zile. 

5. Citim ştiri dimineaţa - cei de la brightside.me susţin că iritarea şi teama generată de navigarea pe internet dimineaţa, făcând revista presei, are un impact negativ asupra sănătăţii. O cercetare făcută de Mary Teruel, asistent la Universitatea de Medicină Stanford din California, explică: stresul determină corpul să producă hormoni care ajută omul să se adapteze la noi situaţii şi medii; dacă stresul e unul de scurtă durată, nu se formează noi celule grase, în schimb dacă e un stres pe termen lung - se activează „mecanismul de salvare de calorii“; de aceea, zic specialiştii de la Standford, deşi omul mănâncă puţin, nu pierde din greutate până când situaţia stresantă nu se încheie.

Mai puteţi citi:

Alimente care te energizează

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite