Chef Florin Dumitrescu sare în ajutorul unui coleg, ajuns în comă la spital după o petrecere cu poliţişti: „Ancheta nu va fi muşamalizată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Florin Dumitrescu a cerut ajutorul comunităţii de bucărari ANBCT. FOTO: Arhivă personală
Chef Florin Dumitrescu a cerut ajutorul comunităţii de bucărari ANBCT. FOTO: Arhivă personală

Chef Florin Dumitrescu a făcut un apel comunitatea de bucătari pentru a-l ajuta pe colegul lor din Cluj-Napoca, Andrian Pop, ajuns în comă după ce a participat la petrecerea unui poliţist. Există suspiciuni că ar fi fost victima unei agresiuni, dar medicii legişti arată că aflat sub influenţa alcoolului acesta ar fi căzut.

Chef Florin Dumitrescu a solicitat, printr-o postare pe Insagram, membrilor comunităţii de bucătari din cadrul ANBCT România (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism) să-l sprijine pe pe coelgul lor Adrian Pop, care se află în stare gravă în spital.  după ce a participat la o petrecere ocazionată de ziua de naştere a unui poliţist. Familia are suspiciuni că Adrian Pop ar fi fost victima unei agresiuni.

„Facem un apel către toţi membrii ANBCT România (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism), dar şi către toată comunitatea culinară din România, să fie alături de familia colegului nostru în aceste momente extrem de dificile şi vă invităm să donaţi orice sumă de bani. Vom face o solicitare oficială adresată organelor de cercetare penală cu privire la derularea cercetărilor.

Comunitatea ANBCT se va asigura că ancheta demarată de către organele abilitate va fi tratată cu maximă prioritate şi nu va fi muşamalizată. Vinovaţii vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, a scris Florin Dumitrescu pe contul său de Instagram.

Medicii legişti: „leziunile s-ar fi putut produce prin cădere”

Într-un răspuns pentru „Adevărul”, Poliţia Cluj precizează:

„La data de 7 martie a.c., în jurul orei 02.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertăţii, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconştienţă.

Echipajul deplasat la faţa locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical şi transportat la o unitate de specialitate.”

Medicii legişti susţin că leziunile s-ar fi putut produce prin cădere:

„În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a informaţiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanţi părăsind încăperea.

În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei.”

    

Dosar penal de vătămare corporală

Totuşi, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală:

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, sub coordonarea procurorului de caz.

În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe clădire.  

Cu privire la desfăşurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicţiile impuse în perioada stării de alerta, la care ar fi participat doi poliţişti clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări”, se arată în răspuns. 

Ce s-a întâmplat

Un incident deosebit de grav a avut loc la finalul săptămânii trecute, la un restaurant din Apahida, unde mai mulţi poliţiştii de la Secţia Zonală Apahida chefuaiu, relatează Foaia Transilvană.

„Surse de încredere susţin că erau ziua de naştere a unui poliţist pe nume Cristian Marchiş, de la postul de poliţie Apahida. (...) la un moment dat, după ora 2.40 noaptea, Adrian Pop,

cluj chef adrian pop. foto arhiva personala

un cunoscut bucătar din Cluj, imaginea magazinelor Selgros, angajat la celebrul Popas de la Suat, proprietatea lui Jenucu Vereş, patronul Salprest, este găsit în comă, în faţa localului Papahida. A ieşit din local alături de o persoană, după care acea persoană s-a întors şi le-a spus celorlalţi: mergeţi şi luaţi-vă bucătarul”, relatează publicaţia amintită.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la localul Papahida, nu mai există.  

„Adrian făcea skanderberg cu unul tatuat” 

Cel mai bun prieten a lui Adrian, N.M., a fost sunat de către acesta, sâmbătă noaptea, pentru a-l duce acasă:

„M-a sunat Adi să mă duc după el la Apahida, ca să meargă acasă. Era îmbrăcat în haine de bucătar. El era la masă cu alte şase-şapte persoane. Nu pot să spun ceea ce nu ştiu. Adrian făcea skanderberg cu unul tatuat (persoana se numeşte Rareş şi este cumnatul poliţistului Cristian Marchiş – n.n.). La un moment dat, Adrian a ieşit afară cu acest Rareş. Nu păreau certaţi. Am văzut momentul în care au ieşit afară. Nu au trecut nici 30 de secunde şi Rareş ăsta şi-a băgat capul pe uşă şi ne-a spus haideţi că bucătarul a căzut jos sau ceva de genul ”, a spus M. pentru Foaia Transilvană.

După acest moment, M. şi cu patronul localului au ieşit afară şi i-au dat lui Adrian Pop primul ajutor medical. L-au găsit culcat la pământ, cu sânge pe faţă şi cu respiraţia îngreunată. Celalte persoane din local au dispărut.

În prezent, Adrian Pop este internat în stare critică la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca, în stare critică.Soţia lui Adrian Pop a declarat pentru sura citată că are suspiciuni că acesta ar fi fost victima unei agresiuni. 

Vă mai recomandăm 

 

Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni

 

VIDEO Scene de violenţă extremă pe o stradă din Cluj-Napoca: s-au luat la bătaie cu macete şi spray-uri lacrimogene

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite