Cerşetorul român considerat erou în Franţa plânge de bucurie: a primit o casă şi un job la Nisa. „E un om fantastic, să fim mândri că-l avem printre noi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jojo

Un cerşetor român i-a cucerit pe francezi şi a ajuns pe coperţile ziarelor din oraşul francez Nisa, pe Coasta de Azur, ca un veritabil erou. Acum, el a fost răsplătit şi cu o casă şi nu va mai dormi pe stradă.

Ion-Nelu Gioroiu a devenit un adevărat fenomen la Nisa, iar francezii au rămas impresionaţi de dărnicia şi de tăria sa de caracter. Mai întâi, românul i-a cucerit pe francezi în toamna anului trecut, în octombrie, după ce şi-a donat economiile pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes.

Deşi el însuşi dormea în stradă şi nu avea niciun adăpst, „Jojo”, aşa cum îi spun francezii, a apelat la o fundaţie pentru a dona 150 de euro, bani pe care reuşise să-i economisească după ce a vândut mai multe reviste. Impresionaţi de gestul său, membrii asociaţiei Solidarité 06 au făcut totul public, informa cunoscuta publicaţie Paris Match.

Francezii nu au lăsat gestul său nerăsplătit şi i-au găsit un loc de muncă stabil, care îi garantează un venit decent, iar de curând i-au oferit şi o casă. „E un om fantastic, să fim mândri că-l avem printre noi”, au spus reprezentanţii Primăriei Nisa, care i-au donat locuinţa. 

Emoţiile lui Giroiu au fost uriaşe. Suflet cald, românul a înfiat şi un câine al străzii, de care avea grijă încă de când dormeau amândoi pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană.

VIDEO

„Astăzi Jojo are o casă, un loc de muncă şi un câine! Acest om fără adăpost cu o inimă mare nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană din Nisa”, a anunţat Tania Jakik de la asociaţia Solidaritatea 06, care a mediatizat şi anul trecut cazul românului. Mai mult, românul a rămas că lucreze în timpul liber şi ca voluntar.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cum a ajuns un cerşetor român erou în Franţa. „Scriu toate ziarele din Nisa despre el, e un fenomen”

Băieţelul român din Italia răpit de tatăl său, găsit într-un tren. Cum au reuşit răpitorii să-i păcălească pe poliţiştii italieni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite