Celebra garsonieră de 11 metri pătraţi cu canapea galbenă din Cluj-Napoca a fost scoasă la vânzare. Preţul este piperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garsoniera a fost închiriată la două ore de la postarea anunţului. FOTO: Panoramic Imobiliare
Garsoniera a fost închiriată la două ore de la postarea anunţului. FOTO: Panoramic Imobiliare

Garsoniera cu canapea galbenă, de 11 metri pătraţi, din Cluj-Napoca a fost scoasă la vânzare. Acesta a devenit, în scurt timp, probabil cea mai cunoscută garsonieră din România, datorită sutelor de glume şi meme-uri postate pe reţelele sociale, după ce locuinţa a fost scoasă la închiriere.

„Propunem spre vânzare o garsonieră, Cartier Gheorgheni,  Complet mobilată şi utilată. Situata pe strada Zambilei. Aproape de mijloace de transport in comun. Ideala pentru investiţie, posibilitate de cumpărare cu preluare de chiriaşi. CF Liber de sarcini. Preţ negociabil”, se arată pe o platformă de anunţuri imobiliare. 

Preţul cerut este de 37.499 de euro, adică 3.409 euro pe metru pătrat, preţ la care se pot cumpăra cele mai luxoase apartamente mobilate şi utilate din Cluj-Napoca. Garsoniera este la etajul 4 din 4. 

Garsoniera a devneit cunoscută după ce săptămâna trecută anunţul de închiriere a devenit viral pe reţelele sociale. În circa două ore, garsoniera s-a închiriat cu 180 de euro. Profitând de momentul prielnic, proprietarul s-a gândit să vândă garsoniera. Locuinţa liliputană a intrat şi în atenţia vloggerului Mircea Bravo care a filmat aici şi i-a propus proprietarului s-o transforme în muzeul, având în vedere cât de cunoscută a devenit.

Cutiile de chibrituri construite de Ceauşescu

 La mijlocul anilor 70, în Cluj-Napoca, s-au construit mai multe blocuri cu garsoniere de 11 metri pătraţi în cartierele muncitoreşti cele mai mari – Mănăştur, Gheorgheni, Mărăşti, Zorilor, Iris. După circa o jumătate de secol, aceste „cutii de chibrituri” au ajuns să coste - dacă luăm în considerare preţul pe metru pătrat - cât apartamentele de lux, mobilate şi utilate, în blocuri nou construite. 

Acum, aceste garsoniera au devenit produse imobiliare de lux.

Un preţ mediu pe o garsonieră de 11 metri pătraţi, locuibilă, se situează în jurul sumei de 25.000 de euro, adică circa 2.272 de euro pe metru pătrat, un preţ la care poţi achiziţiona un apartament mobilat şi utilat într-un bloc nou, situat într-o zonă bună a oraşului. 

Cum e posibil acest lucru? Agenţii imobiliari consultaţi de „Adevărul” au explicat faptul că, raportat la piaţa imobiliară clujeană, poţi cumpăra puţine proprietăţi cu 25.000 de euro. În plus, acestea se pot da rapid în chirie studenţilor, care reprezintă 30% din piaţa de chirii a oraşului. 

   

Vă mai recomandăm 

 

Cazul Garsoniera. Cum au ajuns „cutiile de chibrituri” construite sub comunişti produse imobiliare de lux

Garsoniera minusculă care a provocat hohote de râs pe internet are deja chiriaş. Preţul pentru care s-a adjudecat

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite