Cele mai periculoase oraşe ale lumii. Locul în care turiştii rătăciţi riscă să fie împuşcaţi de copii transformaţi în soldaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminalitatea organizată, traficul de carne vie şi de stupefiante, dar şi luptele dintre bandele locale sunt principalele pericole cu care se pot confrunta turiştii rătăciţi într-unul dintre cele mai periculoase oraşe ale lumii.

Tijuana şi Acapulco, două mari oraşe din Mexic, ar fi cele mai periculoase citadele ale lumii, scrie Security Magazine, care publică un studiu realizat de Citizen's Council for Public Security and Criminal Justice. În cele două oraşe, traficanţii de droguri fac legea, iar poliţia este depăşită de evenimente. Practic, cartelurile conduc cele două oraşe, iar oricine le stă în cale este eliminat fără probleme.

Imagine indisponibilă

Tijuana este locul în care turiştii riscă oricând sî fie prinşi la mijloc între focurile cartelurilor rivale. FOTO: Wikimedia Commons

Însă potrivit Travel, Barquisimeto, un oraş din Venezuela cu o populaţie de circa un milion de locuitori, ar fi cel mai periculos oraş al lumii. Aici mor în medie, zilnic, 57 de persoane. Barquisimeto a fost un important centru universitar şi a reprezentat o destinaţie turistică în urmă cu ani, însă situaţia a degenerat după căderea economică a ţării. Cea mai mare parte a crimelor sunt comise de bande de oameni flămânzi, care ucid cu sânge rece.

Peshawar este unul dintre oraşele interesante din Pakistan, însă toate atracţiile şi eforturile autorităţilor locale de a atrage turişti sunt zădărnicite de conflictele interminabile de aici. Peshawar este locul în care au avut loc numeroase atentate, iar mii de oameni şi-au pierdut viaţa aici.

De pe listă nu putea lipsi Mogadishu, capitala şi cel mai mare oraş al Somaliei. Oraşul a fost teatru de luptă între miliţiile locale, iar militanţii Shabaab au pus stăpânire pe el semănând teroarea. Populaţia sărăcită, corupţia şi luptele dintre triburi constituie principalele cauze pentru care oraşul este total nerecomandat turiştilor.

Imagine indisponibilă

Războiul a lăsat urme urâte în capitala Somaliei. FOTO: Commons Wikimedia

În oraşul columbian Cali în fiecare an mor 80 de oameni din 100.000 mor anual, în Cali, din cauza violenţelor dintre cartelurile rivale. Oraşul se confruntă cu o criminalitate ridicată, în special în ceea ce priveşte traficul de droguri.

Oraşul vechi istoric Sana'a a fost inclus în anul 1988 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, dar asta nu înseamnă că este un oraş sigur. Pe străzile capitalei Yemenului au fost o serie de confruntări între facţiunile rivale islamiste, iar în rândul acestora se numără de multe ori şi copii transformaţi în soladaţi. Aceştia sunt gata să ucidă oricând, în numele religiei şi la ordinul şefilor. Pentru puţinii turişti rătăciţi aici, lucrurile se pot termina prost. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite