Cele mai importante evenimente care îi aşteaptă pe clujeni în 2015. Va începe procesul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

Cele mai importante evenimente care îi
aşteaptă pe clujeni în 2015. Va începe procesul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu

Cluj-Napoca  FOTO: Florina Pop

Evenimentele care se vor organiza în 2015 datorită Capitalei Europene a Tineretului vor aduce şi mai mulţi turişti în inima Ardealului, oraş unde administraţia locală mai are încă de finalizat proiectele care trebuiau terminate în 2014. Tot în 2015 va începe procesul fostului preşedinte al Consiliul Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţie. Bike Sharing, proiect cu fonduri europene, sistemul de ticketing pentru transportul în comun, construirea Centrului Cultural Transilvania sunt câteva dintre iniţiativele Primăriei Cluj-napoca care nu au fost dus ela bun sfârşit în 2014.

Administraţia locală a anunţat că, până în august 2015, clujenii nu vor vedea biciclete gratuite (peste 500 la număr) şi nici piste de biciclete până în Floreşti şi Apahida. Momentan, proiectul e blocat din cauza contestaţiei la licitaţia pentru întreţinerea reţelei Bike-Sharing. Nici sistemul de ticketing pentru transportul în comun nu a fost finalizat în ciuda asigurărilor pe care le dădea administraţia locală la începutul lui 2014. Întârzierea a fost determinată de probleme la softul sistemului şi la lipsa unor echipamente. Un termen de finalizare estimate de autorităţi, al treilea, este  prima parte a lui 2015.

O altă prioritate care nici a început este construirea Centrului Cultural Transilvania care va găzdui Filarmonica şi Academia de Muzică. Autorităţile nu au găsit un investitor privat, investiţia fiind estimată la circa 64 milioane euro, fără TVA.
Din 2012, primarul a promis o parcare în campusul studenţesc Haşdeu. Promisiune a rămas şi în 2014.

Justiţie. Dosarul lui Horea Uioreanu. Curtea de Apel Cluj a hotărât, pe 12 noiembrie, ca fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, care se afla în arest preventiv de la sfârşitul lui mai pentru fapte de corupţie, să fie eliberat miercuri, 12 noiembrie, din Penintenciarul Gherla. Acesta a ajuns acasă şi a declarat că familia i-a lipsit cel mai mult.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pe 29 mai sub acuzaţiile de luare de mită, fals în înscrisuri şi spălare de bani. Dosarul „Uioreanu” nu a ajuns încă în dezbatere de fond la instanţele de judecată, întrucât se fac ultimele verificări în camera preliminară.

Mai puteţi citi:

Evenimentele care au marcat Clujul în 2014: de la scandalul de corupţie al lui Horea Uioreanu la inaugurarea fabricii Bosch la Jucu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: