Cele mai frumoase imagini ale Clujului vor putea fi văzute la salonul foto al APPC

Cele mai frumoase imagini ale Clujului vor putea fi văzute la salonul foto al APPC

Crucea Bisericii Sfântul Mihail surprinsă într-un moment inedit. FOTO: Dan Porcuţan

Prima ediţie a Salonului Foto al APPC, organizat de Asociaţia Profesioniştilor din Presă - Cluj, cu sprijinul asociaţiei Fapte, va avea loc duminică, 6 iulie, de la ora 17.00, la Centrul de Cultură  Urbană „Casino” din Parcul Central. Fotojurnaliştii vor expune cele mai frumoase imagini ale Clujului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii Salonului Foto al APPC, care se va desfăşura în cadrul festivalului Jazz in the Park, intenţionează să transforme manifestarea într-un eveniment de tradiţie al presei clujene.  Fotografiile expuse vor putea fi cumpărate, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru sprijinirea jurnaliştilor aflaţi în dificultate, pentru creşterea gradului de profesionalizare a presei din Cluj sau pentru încurajarea tinerilor care doresc
să urmeze o carieră în jurnalism. 
 
Tema salonului: Clujul
 
Anul acesta, la Salonul Foto al APPC vor fi prezentate 40 de fotografii realizate de opt fotoreporteri. Tematica salonului este chiar oraşul Cluj-Napoca, fiecare dintre cei opt fotografi prezentând câte cinci instantanee pe care le consideră reprezentative pentru oraş.  Sumele strânse în urma evenimentului vor fi donate jurnalistului Tudor Ştirbu, condamnat la plata unor daune în valoare de 5.000 de euro, în urma unui material apărut în 2006 în publicaţia „Clujeanul”. Principala învinuire adusă lui Tudor Ştirbu era legată de titlul materialului, care nu i-a aparţinut. Persoana care a dat tilul nu şi l-a asumat explicit în faţa instanţei şi astfel a fost condamnat jurnalistul pentru care se strâng fondurile în acest an. 
 
Carte de vizită
 
La vernisajul de duminică sunt aşteptaţi lideri ai comunităţii clujene, oameni de afaceri, politicieni şi oameni de cultură, alături de toţi cei care vor să admire instantaneele şi să contribuie la susţinerea cauzei promovate de APPC.   APPC a fost înfiinţată în 2005 şi militează pentru perfecţionarea profesională a jurnaliştilor, pentru crearea unui climat decent şi echilibrat de dezbatere între media şi ceilalţi actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate, precum şi pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice.
 
Citeşte şi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: